Инспектираха плаж "Къмпинг Китен" след пожара, откриха множество нарушения (Снимки)

Инспектираха плаж

След инцидента с изгорял бар, Министерството на туризма извърши проверка относно състоянието на морски плаж „Къмпинг Китен“.

Длъжностните лица от Министерство на туризма са констатирали неизпълнения на основни договорни задължения. Установени са лошо санитарно-хигиенно поддържане, химически тоалетни, разположени в дюните, както и отворено електрическо табло с високо напрежение и оголени кабели, преминаващи през дюните, които създават предпоставка за сериозни инциденти.

До дружеството наемател на плажа „Парадайз Тур“ ЕООД е изпратено писмо с предупреждение в 3-дневен срок да бъдат отстранени описаните по-горе неизпълнения, като за предприетите действия следва да уведомят писмено Министерство на туризма.

Министерството изпрати писма за съдействие и до Областния управител на Област Бургас, до кмета на община Приморско, както и до електроразпределително дружество EVN България за обезопасяване на  видимите електрически кабели. 

Проверяващият екип от министерството е установил, че след пожара в плажното заведение на морски плаж „Къмпинг Китен“, дружеството наемател вече е почистило района.

Галерия
Свързани статии
Изплува тялото и на втория изчезнал рибар Извънредно! Труп изплува от водите на Мандра, вероятно е на единия от изчезналите рибари С рибен курбан и два нови паметни знака бургаските рибари отбелязаха стария Никулден (Снимки) Пети ден без след от рибарите в Бургас Четвърти ден издирват изчезналите рибари Продължава издирването на Ивелин и Петър Невероятният глас на Борис Христов ще звучи на живо в бар "Ескобар" Бурни страсти в Царево заради обявяването на залива "Корал" за защитена местност Изградиха дългоочакваното пристанище в Несебър, плаващи пристани и кей за 121 лодки очакват рибарите Вкусна риба на Ченгенето примамва бургазлии на 17 и 18 юни
Тагове
китен инспекция проверка бар
Коментари

Още от последните новини