Юрист остави професията си, за да помага в битката с ковид в Поморие

Юрист остави професията си, за да помага в битката с ковид в Поморие  - E-Burgas.com

В Поморие 52 -годишен юрист отложи служебните си дела като адвокат и влезе доброволец  в Covid отделението на общинската болница. Там работеният ден на Веселин Анестиев продължава между 12 и 30 часа, показа БНР. Ангажиментите му са много - от дезинфекция на коридори и стаи до физическа помощ за пациентите в тежко състояние.

От 3 седмици бившият следовател от местното полицейско управление, а от 6 години - адвокат по наказателни дела Веселин Анестиев облича защитно облекло и влиза като доброволец-санитар в Covid отделението на многопрофилната болница в Поморие. Денят му започва в 6 сутринта и приключва по тъмно, след като е раздал вечерята на пациентите. Самият той не е преболедувал вируса. Искрено се възхищава на усилията за спасяване живота на болните, които полага управителят на болницата д-р Женя Караилиева.

„Пълно е отделението. 15 легла имаме – пълни са“, казва Веселин Анестиев. Сравнявайки работата си като адвокат и тази като доброволец той споделя, че в болницата се чувства много по-полезен. „Помагам на човешки съдби и се радвам, когато виждам искра живот в очите на хората.“

Смъртта не го плаши, защото 20 години е бил разследващ полицай по пътно-транспортни произшествия.

„Върша чисто санитарна дейност – чистя, местя болните, водя ги по манипулации, сега започвам да раздавам храната. Най ми е приятно като видя хората, че се подобряват.“

Доброволецът апелира ако има и други желаещи, да преодолеят страха си и да отидат да помагат. „Опасно е. И мен ме е страх. Аз казах на приятели, че сме в условия на биологична война и няма какво да го крием.“

Че общинската болница в Поморие има спешна нужда от доброволци, потвърждава и шофьорът на единствената линейка, с която разполага здравното заведение.

Междувременно в морския град ресторантьори организираха благотворителна кампания за доставянето на топъл обяд за медицинските специалисти и персонала на отделението, в което лекуват коронавирусната инфекция. По примера на колегите си във Велико Търново трима собственици на заведения в Поморие приготвят и носят храна на персонала и медицинските спациалисти в болницата. Инициативата е на хотелиера и член на управителния съвет на браншовата организация на хотелиерите и ресторантьорите Георги Тръпков.

Свързани статии
Приеха Поморие в международна мрежа за регионални политики Четири общини в Бургаско ще получат до 600 хил. лв. за улично осветление Ето как Поморие отбеляза Богоявление (Видео) И Поморие отмени хвърлянето на кръста Ученици от Поморие спретнаха трогателен видеопоздрав Ето как Поморие помогна на 71 бедни семейства Градският траснпорт в Поморие с нови промени от утре Филм за Поморие спечели награда от Министерството на туризма Поморие дарява 50 хил.лв. на болници в региона за битката с ковид Започна последният етап от изграждането на пристанището в Поморие (Снимки)
Тагове
поморие веселин анестиев
Коментари

Още от последните новини