Стоян Копривленски претърпя поражение на Glori Rivals 4 в Токио

Стоян Копривленски претърпя поражение на Glori Rivals 4 в Токио - E-Burgas.com

Най-успешният български кикбоксьор Стоян Копривленски трябваше да се примири с поражение с 1-2 съдийски гласа над представителя на домакините от Япония Каито Оно в двубой в категория до 70кг на Glory Rivals 4 в Токио, съобщи Sportal.bg.

Решението на тримата съдии вероятно имаше повече общо с народността на местната суперзвезда Каито, отколкото с показаната от него класа на ринга, защото Копривленски има сериозни основания да се чувства ощетен. Само един от съдиите присъди успех на българина (30-29), а другите двама решиха да подкрепят японеца - 30-29 и 30-28.

За съжаление, това е втора поредна загуба на Копривленски в най-престижната кикбокс промоция в света Glory, след като само преди по-малко от три месеца той загуби също с близко съдийско решение дуела за титлата в категорията срещу Тижани Безтати.

Каито Оно пък вече записа 16-и пореден успех в кикбокс кариерата си, докато Копривленски имаше пет поредни победи, преди да се изправи срещу Безтати в началото на октомври.

Свързани статии
13 медала за бургаската борба на шампионата за кадети Футболно вълнение - Какво да очакваме от Европейско първенство по футбол през 2024г? Детският спортен клуб “Спортландия” стартира през октомври с първи безплатни тренировки Голове и акценти в българския футбол Турнир по конен спорт „Купа Бургас“ ще се проведе от 5-ти до 12 август на конна база Бургас Черноморец наниза 100 точки на ЦСКА в Бургас "Дея Спорт" с бележит обрат в Стара Загора Нови успехи за бургаските борци (Снимки) Гимнастичката Женина Трашлиева е спортист номер 1 на Бургас Европейски шампион стана Спортист №1 на клуб за хора с увреждания "Джавелин"
Тагове
копривленски спорт
Коментари

Още от последните новини