Водолази отново ще чистят дъното край моста

Водолази отново ще чистят дъното край моста - E-Burgas.com

20 опитни водолази от СНЦ „Приятели на морето“, сред които и няколко дами, ще почистят отпадъците от морското дъно край Моста на 1 август /неделя/. Съорганизатор на инициативата е Община Бургас. Целта е в рамките на акцията да се извадят колкото се може повече отпадъци от морето до една от най-оживените части на плажната ивица.

Боклуците, събрани от гмуркачите по време на кампанията, ще бъдат транспортирани и след това депонирани.

Традиционно сред тях са пластмасови отпадъци и продукти от бита - бутилки, капачки, найлонови пликове, фасове, чаши и опаковки.

Екоакцията е част от проект на Община Бургас „Прилагане на мерки за намаляване на морските отпадъци в Бургаския залив“, който се изпълнява в партньорство с Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и НПО „The Blue Army“ – Исландия.

Финансирането му е по Програма „Опазване на околната среда и климатични промени“ на ФМ на ЕИП 2014-2021. С дейностите по проекта се цели подобряване на екологичният статус на морските води в Бургаския залив и повишаване на обществената информираност, самосъзнание и отговорност на гражданите за намаляване и предотвратяване на морските отпадъци.

Свързани статии
Водолази отново ще чистят дъното край Моста Техника от три града помага за оправянето на пораженията от бурята (Снимки) Водолази чистят дъното на пристанище Сарафово Затварят паркинга край солниците заради почистване в района Стотици гуми, железа и кофи извадиха от дъното на морето край Несебър Чистят морското дъно край Морска гара и Ченгене скеле Поморие създава собствено предприятие за сметопочистване Динамично лято очаква возолазите от Созопол Десетки доброволци запретнаха ръкави в чистене на Росенец Айтос грейна предпролетно (Снимки)
Тагове
водолази дъно почистване
Коментари