Водолази отново ще чистят дъното край моста

Водолази отново ще чистят дъното край моста - E-Burgas.com

20 опитни водолази от СНЦ „Приятели на морето“, сред които и няколко дами, ще почистят отпадъците от морското дъно край Моста на 1 август /неделя/. Съорганизатор на инициативата е Община Бургас. Целта е в рамките на акцията да се извадят колкото се може повече отпадъци от морето до една от най-оживените части на плажната ивица.

Боклуците, събрани от гмуркачите по време на кампанията, ще бъдат транспортирани и след това депонирани.

Традиционно сред тях са пластмасови отпадъци и продукти от бита - бутилки, капачки, найлонови пликове, фасове, чаши и опаковки.

Екоакцията е част от проект на Община Бургас „Прилагане на мерки за намаляване на морските отпадъци в Бургаския залив“, който се изпълнява в партньорство с Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и НПО „The Blue Army“ – Исландия.

Финансирането му е по Програма „Опазване на околната среда и климатични промени“ на ФМ на ЕИП 2014-2021. С дейностите по проекта се цели подобряване на екологичният статус на морските води в Бургаския залив и повишаване на обществената информираност, самосъзнание и отговорност на гражданите за намаляване и предотвратяване на морските отпадъци.

Свързани статии
Динамично лято очаква возолазите от Созопол Десетки доброволци запретнаха ръкави в чистене на Росенец Айтос грейна предпролетно (Снимки) Гърци и българи изследват и картографират дъното около Несебър АПИ и МВР предупреждават за влошаване на времето, 200 снегорина ще чистят пътищата Кошмарът на "Петрохан" продължава, втори ден багери не могат да разчистят паднали дървета Затвориха Прохода на републиката за снегопочистване Доброволци и администрация чистиха бреговете около Бургас от боклуци (Снимки) Водолази откриха уникална находка в бургаски залив от преди Христа (Снимки) Без традиционното масово почистване на България тази година заради пандемията
Тагове
водолази дъно почистване
Коментари

Още от последните новини