Техника от три града помага за оправянето на пораженията от бурята (Снимки)

Техника от три града помага за оправянето на пораженията от бурята (Снимки) - E-Burgas.com

Доброволци също са впрегнали усилия във възстановяването на инфраструктурата

Специална техника от София, Пловдив и Сливен е впрегната по бургаските улици, където усилено се оправят пораженията от урагана в града преди дни. Кметът на Бургас Димитър Николов лично благодари на колегите си от другите населени места, както и на местните им фирми за предоставените тук вишки и дробилки за клони.

"Помощта им е важна и навременна, за да се ускори на повече места работата по отстраняване щетите от бурята", заяви Николов. 

С приоритет са училищата и детските градини, а до края на седмицата ще се види резултатът от разчистването във всички комплекси.

10 училища и 12 детски градини са с проблемни покриви - разместени ламарини и керемиди, счупени прозорци, паднали огради и наранени фасади и по тях се работи в момента.

"Много хора продължават да помагат в кварталите, за което съм им признателен! След разчистването ще организираме засаждане на нови фиданки в детските заведения и всички комплекси, за да компенсираме унищожените дървета. Сигурен съм, че много бургазлии ще се включат", каза още бургаският кмет.

Галерия
Свързани статии
Магнитни бури ни удрят от утре Смерч в морето изплаши плажуващите край Ахтопол Какво да правим ако ни застигне гръмотевична буря? Затварят паркинга край солниците заради почистване в района Жълт код за опасно време в половин България Стотици гуми, железа и кофи извадиха от дъното на морето край Несебър Чистят морското дъно край Морска гара и Ченгене скеле Поморие създава собствено предприятие за сметопочистване Водолази отново ще чистят дъното край моста Летните бури продължават, оранжев код в три области
Тагове
буря почистване
Коментари

Още от последните новини