Водолази отново ще чистят дъното край Моста

Водолази отново ще чистят дъното край Моста - E-Burgas.com

С наближаването на Международния ден на Черно море Община Бургас, съвместно с водолазите от СНЦ „Приятели на морето“, ще почистят отложените по морското дъно отпадъци в района на Моста. Екоинициативата е с начален час 10:30 ч. днес.

Целта на предстоящата акция е да запознае жителите и гостите на града с реалния ефект на замърсяването в Черноморския басейн и да ги подтикне към по-отговорно отношение към чистотата на морето.

Събраните от водолазите отпадъци ще бъдат транспортирани и депонирани.

Инициативата е в рамките на съвместен проект на Община Бургас и Университет "Проф. д-р Асен Златаров" - "Повишаване на знанията за морската околна среда за устойчиво управление на морските ресурси и постигане целите на син растеж", финансиран по Програма за морско дело и рибарство 2014 – 2020 г., ДБФП № BG14MFOP001-6.004-0007-C01/МДР-ИП-01-237/14.12.2020 г.

Свързани статии
Моста ще грейне в лилаво утре, цветът на борбата с инсулта Водолази чистят дъното на пристанище Сарафово Чистят морското дъно край Морска гара и Ченгене скеле Водолази отново ще чистят дъното край моста Динамично лято очаква возолазите от Созопол Гърци и българи изследват и картографират дъното около Несебър Ново осветление, видеонаблюдение и Wi-Fi на крайбрежната алея в Бургас Водолази откриха уникална находка в бургаски залив от преди Христа (Снимки) Без традиционното масово почистване на България тази година заради пандемията Миналогодишният победител отново спечели маратона от острова (Снимки)
Тагове
водолази чистене моста
Коментари

Още от последните новини