Възстановиха един от най-посещаваните маршрути в Странджа

Възстановиха един от най-посещаваните маршрути в Странджа - E-Burgas.com

Приключи възстановяването на разрушените в средата на февруари  три мостчета над р. Младежка в Природна забележителност „Пещери и извори на р. Младежка” на територия на ПП „Странджа“.

Високите води, след обилните валежи в началото на тази година, разрушиха мостчетата, с което един от най-предпочитаните туристически маршрути в Природния парк беше непроходим и опасен. 

Благодарение на усилията на служителите на Дирекцията на Природен парк „Странджа“, на основните спомоществователи - Кроношпан България ЕООД  и  ТП „Държавно горско стопанство Звездец“ при Югоизточно държавно предприятие, с помощта на доброволци, посетителите на парка могат вече да използват маршрута и да се насладят на уникалната Странджанска природа.  

Свързани статии
ЗАВРЪЩАНЕТО НА МЛАДИТЕ ЩЕ СПОМОГНЕ ЗА ОПАЗВАНЕТО НА ПРИРОДНИТЕ МЕСТООБИТАНИЯ В ЗАЩИТЕНИ ЗОНИ СТРАНДЖА И КРЕСНА-ИЛИНДЕНЦИ Турция съобщи за открита мина на 15 км. от Резово Природолюбители ще се радват на нови пътеки за посетители в Сранджа Идеята за здравен туризъм в Странджа получи рамо и от Областна управа Френски архитекти посетиха Странджа, вдъхновиха се да дават живот на стари сгради (Снимки) Приемат климатолечението като здравен туризъм в Странджа и Южното Черноморие Борим дървесен вредител в Странджа заедно с турски лесовъди Обсъдиха на високо ниво демографската криза и изсичането на горите в Странджа Още 11 дървета в Странджа са обявени за вековни (Снимки) В Българи възстановяват нестинарството след годишно прекъсване заради пандемията
Тагове
Странджа Младежко
Коментари

Още от последните новини