Възстановиха един от най-посещаваните маршрути в Странджа

Възстановиха един от най-посещаваните маршрути в Странджа - E-Burgas.com

Приключи възстановяването на разрушените в средата на февруари  три мостчета над р. Младежка в Природна забележителност „Пещери и извори на р. Младежка” на територия на ПП „Странджа“.

Високите води, след обилните валежи в началото на тази година, разрушиха мостчетата, с което един от най-предпочитаните туристически маршрути в Природния парк беше непроходим и опасен. 

Благодарение на усилията на служителите на Дирекцията на Природен парк „Странджа“, на основните спомоществователи - Кроношпан България ЕООД  и  ТП „Държавно горско стопанство Звездец“ при Югоизточно държавно предприятие, с помощта на доброволци, посетителите на парка могат вече да използват маршрута и да се насладят на уникалната Странджанска природа.  

Свързани статии
Обсъдиха на високо ниво демографската криза и изсичането на горите в Странджа Още 11 дървета в Странджа са обявени за вековни (Снимки) В Българи възстановяват нестинарството след годишно прекъсване заради пандемията "Фестивалът на зелениката" се завръща, тази година ще бъде в село Заберново В Бургас провеждат акция по засаждане на коледни елхи Призив към бургазлии: Купете си жива елха за Коледа, засадете я пред блока след празниците „Зелена Странджа“ изпълни своя мисия: Подариха надежда на 25 малки села в региона (Снимки) Бургас отбелязва края на извънредното положение с Фестивал на хвърчилата
Тагове
Странджа Младежко
Коментари

Още от последните новини