Възобновяват имунизациите от следващата седмица

Възобновяват имунизациите от следващата седмица  - E-Burgas.com

Тръгватженските и детски консултации, но свижданията в болниците остават забранени

Подготвени са текстовете на писмата, на заповедите, с които от следващата седмица ще възобновим работата на женските и детските консултации и изпълнението на националния имунизационен календар, съобщи д-р Пенчев на брифинга на Националния оперативен щаб.

Това ще става в определени дни, така че да няма смесване на потоците, да се работи само по този въпрос, каза той..

Но няма да бъдат възобновени свижданията в болниците, тъй като считаме, че не е добра идея в момента външни хора да посещават лечебните заведения и това ще затрудни работата им, каза д-р Пенчев.

Това е знак за постепенно възстановяване на дейността на болниците, и не само по отношение на женски и детски консултации, а и на тяхната планова дейност, която ще могат поетапно да възстановяват.

Свързани статии
Ваксината на "Модерна" пристига у нас в сряда Ангел Кунчев: Ваксинираните, трябва да продължат да се пазят Вицепремиерът Марияна Николова: Ваксините ще ускорят рестартът на туризма Проф. Кантарджиев: До август ваксинираните ще са 1,5 млн души До дни идват 2000 дози от ваксината "Модерна" 2 465 българи бяха ваксинирани против Covid-19 през последното денонощие Дойде ред и на образованието: 92 хиляди души от училищата ще могат да се ваксинират И ваксината на "Модерна" получи одобрение от Европейската агенция по лекарствата 4 са нежеланите реакции сред ваксинираните у нас Купуваме още ваксини за 125 млн. лева
Тагове
ваксини
Коментари

Още от последните новини