В Несебър засилиха контрола върху спазването на Ковид мерките

В Несебър засилиха контрола върху спазването на Ковид мерките  - E-Burgas.com

Управители на хипермаркети и магазини, общински автогари, транспортни фирми и др. сложиха подпис под новата заповед

Служители на Общинското звено за самоохрана връчиха на отговорни за обществени обекти лица Заповед на Министъра на здравеопазването. Заповедта засяга всички обекти с публично предназначение и в нея са залегнали основните противоепидемични мерки – редовно проветряване на помещенията, почистване и дезинфекция, осигуряване на физическа дистанция, както и специално разработен алгоритъм на дезинфекционни мероприятия в обектите.

Заповедта беше връчена срещу подпис на управителите на супермаркети, хипермаркети, магазини за строителна техника, общински автогари, транспортни фирми, домашен социален патронаж, кметства и др. на територията на община Несебър.

Поради нарастващата заболеваемост от COVID-19 в страната и препоръките на областния оперативен щаб се налага засилване на контрола по спазването на противоепидемичните мерки, тъй като непрекъснато постъпват сигнали за нарушаването им /неносене на маски, липса на дезинфекция/в обществените обекти -градския транспорт, магазини и др.

Община Несебър ще продължи да упражнява контрол по спазването на мерките от гражданите в обектите с обществено предназначение.

Свързани статии
Борисов: Доказаната мярка срещу ковид е една - по-малко контакти Бизнесът иска схеми за подпомагане преди локдаун Ресторантьори налазиха Борисов заради мерките Заведения на война с мерките срещу ковид: Не допускат проверяващи вътре Две трети от българите не одобряват мерките срещу ковид Инжектират 400 млн. лева в българския бизнес по време на пандемията Бургаският съд актуализира мерките за безопасност на гражданите, продължават онлайн заседанията Лекари в Одрин: Час по-скоро, трябва да бъде затворена границата с България Без санкции и наказания за върната COVID пациентка в Бургас Хандбалистите от Несебър оглавиха "Б" група след победи в Бургас
Тагове
несебър мерки
Коментари

Още от последните новини