В Несебър засилиха контрола върху спазването на Ковид мерките

В Несебър засилиха контрола върху спазването на Ковид мерките  - E-Burgas.com

Управители на хипермаркети и магазини, общински автогари, транспортни фирми и др. сложиха подпис под новата заповед

Служители на Общинското звено за самоохрана връчиха на отговорни за обществени обекти лица Заповед на Министъра на здравеопазването. Заповедта засяга всички обекти с публично предназначение и в нея са залегнали основните противоепидемични мерки – редовно проветряване на помещенията, почистване и дезинфекция, осигуряване на физическа дистанция, както и специално разработен алгоритъм на дезинфекционни мероприятия в обектите.

Заповедта беше връчена срещу подпис на управителите на супермаркети, хипермаркети, магазини за строителна техника, общински автогари, транспортни фирми, домашен социален патронаж, кметства и др. на територията на община Несебър.

Поради нарастващата заболеваемост от COVID-19 в страната и препоръките на областния оперативен щаб се налага засилване на контрола по спазването на противоепидемичните мерки, тъй като непрекъснато постъпват сигнали за нарушаването им /неносене на маски, липса на дезинфекция/в обществените обекти -градския транспорт, магазини и др.

Община Несебър ще продължи да упражнява контрол по спазването на мерките от гражданите в обектите с обществено предназначение.

Свързани статии
Ловци изкопали дюните в Несебър, искали да прекратят достъпа на АТВ-та в района Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър Николай Димитров: Нека запазим чистотата на мислите и действията си Несебър застрашен да отпадне от ЮНЕСКО В Несебър започват нов еко проект край Кошарица Три добермана нападнаха жена и кучето й в Несебър Изслушват Демерджиев за предприетите мерки на границата Тон и половина електронни отпадъци сърбаха в есенна кампания в Несебър Обсъдиха мерки срещу нарастващата престъпност в Бургаския регион И Несебър ще се бори срещу замърсяването на въздуха от битовото отопление
Тагове
несебър мерки
Коментари

Още от последните новини