В Бургас продължава мащабното излседване за C-19, в понеделник е ред на служители в „Бургасбус“

В Бургас продължава мащабното излседване за C-19, в понеделник е ред на служители в „Бургасбус“ - E-Burgas.com

Сестри от УМБАЛ-Бургас ще помагат на колегите си в Инфекциозното

В Бургас продължава мащабния скрининг от излседвания за коронавирус. Общо 1478 изследвания са направени до момента в рамките на общината.

От кризисния щаб заявиха, че се работи по извадка на рискови групи по метода на пуловете. Вчера са взети проби на 63 души, от които 43 са медицински лица в Белодробната болница. Изследвани са в 9 пула. Всички са отрицателни. Взето е пробонабиране на още 20 техни колеги, като резултатите се очакват днес.

В понеделник пък ще бъдат взети проби на 50 шофьори и контрольори от "Бургасбус". Извадката ще се разшири и със служители и потребители от домовете за стари хора.

В УМБАЛ-Бургас ще правят вътрешно прехвърляне на медицински сестри от по-слабо натоварени отделения към Инфекциозно отделение, за да могат да сменят колегите си, които втори месец дават дежурства.

Вчера и днес общинският кризисен щаб доставя допълнителни защитни облекла и предпазни средства на УМБАЛ-Бургас по тяхна заявка, както и контейнери за опасни био отпадъци и инвалидни колички, предоставени от Община Пловдив.

Днес общинската Дезинфекционна станция извършва обработка на Инфекциозно и Спешно отделение на УМБАЛ-Бургас. Продължават ежедневните дейности по дезинфекция на градските спирки, автобусите и обществените пространства.

Свързани статии
Вахтен офицер втори ранг е новата Мисис Бургас Едно от Златните момичета на България ще избира най- красивата омъжена жена на Бургас Десет смели жени ще се борят за титлата Мисис Бургас 2024 г Претендентките за титлата Мисис Бургас 2024 г заблестяват в официалните рокли на модна къща „Тонена" Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Кралица на Бургас 2017 Йовита Георгиева е сред звездните треньори в "Dancing Stars" Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Затварят Летище Бургас за почти месец Ревматологията на „Бургасмед“ с безплатни прегледи от 12 до 16 февруари Бургас отново ще избира най- красива омъжена жена за 2024 г
Тагове
коронавирус Бургас бургасбус
Коментари

Още от последните новини