В Айтос отново организират младежки велопоход

В Айтос отново организират младежки велопоход - E-Burgas.com

Второ издание на Младежки велопоход "И ние сме на пътя!" организират Община Айтос, МКБППМН - Айтос и Туристическо дружество "Чудни скали" - Айтос.

На 18 юни 2022 г. /събота/ 42-ма млади велосмелчаци от трите средни училища в Айтос ще участват във вече традиционния за Айтос Младежки велопоход 2022. Точно в 8.00 часа в събота, колоездачите ще се явят пред сградата на Община Айтос, придружени от осем преподаватели от СУ "Христо Ботев", СУ "Никола Вапцаров" и ПГСС "Златна нива". Четирима от учителите от СУ "Христо Ботев" също са зааявили учстие с велосипеди. Във велопохода се включват и членове на ТД "Чудни скали" - Айтос, които посвещават участието си на 120-годишнината от създаване на дружеството.

Както и в първото си издание, велопоходът няма състезателен характер. Тази година маршрутът е Айтос - село Караново. За да се гарантира безопасността на учениците на пътя, по трасето до населеното място и обратно, велоколоната ще бъде орханявана от патрулни автомобили на РУ-Айтос. Предвидливо, организторите ще се погрижат в групата да се включи и веломайстор, който да помага при проблеми с колелетата.

В село Караново, членове на клуб Български младежки Червен кръст -Айтос /БМЧК/ при СУ "Христо Ботев" ще представят пред участниците на теория и практика, реални проблеми, които могат да ги застигнат на пътя, и как да реагират в критични ситуации.

Ще бъде подготвено и специално трасе за атрактивно велосъстезание, в което да се включат само желаещи. За най-бързите в това състезание ще има награди. Всички участници ще получат фланелки с логото на Общината и велоинициативата. ТД "Чудни скали" също готви изненада за участниците.

Свързани статии
Наглец задигна колело от стоянката пред общината (Видео)Младежи помогнаха на възрастни хора в Пирне за ВеликденПътните фирми отново излизат на протест, блокират и Айтоския проход10 от 10 за айтоската танцова школа "Тиара" в Сандански (Снимки)И Айтос започва битката с комаритеВ Айтос гласуват бюджета на 19 априлДве титли и шест медала за айтоските борци на международен турнир в ЛозницаОбщина Айтос връчи почетен плакет на Мадлен РадукановаЕто го полицаят Матей от ромската махала в Айтос, който познава всички по имеМРРБ получи проекта за двете кръгови в Айтос, започва да търси финансиране
Тагове
айтос вело
Коментари

Още от последните новини