Универститет "Проф. д-р Асен Златаров" вече приема документи за прием

Универститет

Кандидат-студентската кампания в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас стартира на 7 юни. Желаещите да се обучават в най-голямото държавно висше училище в Югоизточна България ще могат да подават документи от 7 юни до 1 юли. Приемът на документи ще става в салоните на Учебно-информационния център - студентско общежитие, бл. No1, партер и он-лайн през сайта на университета www.btu.bg.  Платформата ще е активна от първите часове на 7 юни до 14 юли включително.

Документите на кандидат-студентите за специалност „Медицина“ ще се приемат от 28 юни до 14 юли.

И тази година за улеснение на кандидат-студентите през системата за онлайн кандидатстване ще могат да се заплащат и таксите за явяване на изпит.

Заради обявеното извънредно положение в страната, което продължи до скоро и тази година отпадна възможността за явяване на предварителни изпити. За да имат кандидат-студентите възможност да изберат най-добрия за тях резултат, Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас ще признава оценките от матурите като вход за кандидатстване. Изключение прави единствено специалността „Медицина“. Желаещите да се обучават в най-модерния медицински факултет в страната ще трябва да държат изпити по „Биология“ – за специалност „Медицина“ – на 17.07.2021 г. и на химия за специалност „Медицина“ – на 18.07.2020 г. Заради противоепидемичните мерки времетраенето на изпита се намалява от 4 на 2 часа.

Отпадат изпитите по математика, химия и биология за специалностите във факултетите по технически науки и по природни науки. Въвежда се тест за обща подготовка по технически и природни науки, който ще се проведе на 4 юли. На същата дата е и тестът за Колеж по туризъм.

Изпитът по биология за специалностите във Факултет по обществено здраве и здравни грижи и Медицински колеж ще се проведе на 4 юли.

Изпитът по български език ще се проведе на 3 юли.

Резултатите от конкурсните изпити ще станат ясни до 11 юли, а оценките от изпитите за „Медицина“ – най-късно до 26 юли.

Работно време на комисията по прием на документи: всеки работен ден от 8:00 до 16:30 ч. На 03.07. /събота / и 10.07. /събота / от 9:00 до 15:00 ч. Електронният адрес за контакти е: [email protected]. Пълният кандидат-студентски график е публикуван на страницата на университета: www.btu.bg

Свързани статии
Студенти от 40 държави на обучение в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ КЗП с приемна за граждани в Созопол Мария Нейкова връща приемните в региона, първата среща с граждани е в Сунгурларе Ученици от Украйна посетиха университет "Проф. д-р Асен Златаров" Бъдещите юристи ще влизат в университет без приемен изпит Отпускат финансова помощ за децата без място в детските градини Важно за родителите: От 1 март може да се запознаете с електронната система за прием в ясла и детска градина Обмислят варианти за обединяване на университети Университет въвежда зеления сертификат за присъствено обучение Възстановяват плановия прием в болниците от понеделник
Тагове
университет прием
Коментари

Още от последните новини