Възстановяват плановия прием в болниците от понеделник

Възстановяват плановия прием в болниците от понеделник - E-Burgas.com

От понеделник отпада ограничението за планов прием и операции в болниците, обяви здравният министър Стойчо Кацаров.

"Ще бъде отменена забраната за плановия прием, тъй като броят на заетите легла намалява прогресивно всеки ден, включително и на заетите реанимационни легла. Това ни дава възможност и основание да я отменим, така че да не пречим на лечението на болни с други заболявания, защото хората боледуват не само от Covid" - заяви здравният министър Стойчо Кацаров, цитиран от БНР.

Здравните власти са отпуснали допълнителни средства на Националния център по заразни и паразитни болести, за да секвенира по-голям брой проби от пациенти в  Covid в страната и при установяване на случай на Омикрон да се реагира бързо.

Свързани статии
Отпускат финансова помощ за децата без място в детските градини Антон Тонев, ПП: Бежанците няма да повлияят на джоба на болниците Важно за родителите: От 1 март може да се запознаете с електронната система за прием в ясла и детска градина Ще изпаднат ли общинските болници във финансов колапс заради тока? Болниците са в готовност да поемат новата вълна Пламен Таушанов: У нас има свръх хоспитализация, затова е настискът върху здравната система Отмениха приемните дни в Поморие заради коронавируса Болниците са пълни с ковид пациенти, деца също се разболяват, но карат вируса по-леко Още проблемни болници ги очакват проверки Бургаските болници се подготвят за четвъртата вълна
Тагове
болници прием
Коментари

Още от последните новини