Университет въвежда зеления сертификат за присъствено обучение

Университет въвежда зеления сертификат за присъствено обучение - E-Burgas.com
Снимка Юлия Лазарова

Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“ въвежда изискването за зелен сертификат на студентите, за да премине към присъствено обучение за втория семестър, съобщава БГНЕС.

Зимната изпитна сесия за редовните студенти и обучението на задочниците във Великотърновския университет се провеждат онлайн. Вторият семестър ще започне също с обучение в електронна среда.

От 7 март занятията за студентите в редовната форма на обучение ще станат присъствени, но само за академичната младеж, която има валиден документ за ваксинация, преболедуване или изследване. Това разпореди ректорът на ВТУ проф. Христо Бонджолов.

Учебните занятия за летния семестър за магистрите в редовно и задочно обучение ще бъдат по схемата 1/3 присъствено и 2/3 електронно. Полагането на изпитите ще се осъществява онлайн, с изключение на държавния изпит по гражданскоправни науки в Юридическия факултет.
 

Свързани статии
Студенти от 40 държави на обучение в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Ученици от Украйна посетиха университет "Проф. д-р Асен Златаров" И Испания премахва ковид сертификата за пътници от ЕС Бъдещите юристи ще влизат в университет без приемен изпит Падат сертификатите за десет държави идващи у нас Ново разхлабване на COVID мерките у нас Последен ден с по-строги ковид мерки, ето къде трябва да се показва зелен сертификат Спипаха лекар издавал фалшиви серификати Проф. Габровски: Зеленият сертификат не беше сериозен инструмент за контрол Казусът с фалшивите сертификати стигна до прокуратурата
Тагове
сертификат университет
Коментари

Още от последните новини

Спорт
Университет въвежда зеления сертификат за присъствено обучение - E-Burgas.com

Регата 24 Май