Туроператори отново излизат на протест

Туроператори отново излизат на протест - E-Burgas.com
БГНЕС

Туроператори излизат на протест пред Министерство на туризма. Те настояват да бъде отворена процедура за подпомагане на фирмите със сумата от 42 милиона лева.

Тези средствата трябва да бъдат използвани и за обезщетенията към клиентите за неосъществени пътувания

В последния актуализиран бюджет от Народното събрание бяха гласувани 71 000 000 лв. за туризма. От тях в момента има процедура само за 30 000 000 лв., а за останалите, според туроператорите, няма сигурност, какво ще се случи.

Въпреки срещата, проведена с ресорния министър Стела Балтова през миналата седмица, туроператорите излизат на протест, пише Dnes.bg.

Гласуваната помощ за туроператорите трябва да се усвои през 2021 година. Ако това не се случи, средствата ще се върнат в бюджета и няма да достигнат до фирмите, се опасяват туроператорите.

 

Свързани статии
Европейски туроператори се отказват от резервациите си у нас Изплащат 70 млн.лв. помощи на туроператори в началото на следващата година Одобриха още 6 млн.лв. помощ за туроператорите Спират част от помощите за туроператорите Ясен е начинът на отпускане на помощите на туроператорите Туристическият бранш очаква от началото на май да започнат груповите пътувания Министерството на туризма дава още 8,8 млн.лв. на туроператори Туроператори задлъжняли с 60 млн.лв. заради отменени пътувания Нова мярка ще подпомага окъсалите туроператори Марияна Николова подпомага екскурзоводите с обществени поръчки
Тагове
туроператори
Коментари

Още от последните новини