Туристическият бранш очаква от началото на май да започнат груповите пътувания

Туристическият бранш очаква от началото на май да започнат груповите пътувания - E-Burgas.com

„Очакваме от началото на месец май да започнат да се провеждат груповите туристически пътувания", каза пред БНР Светлана Атанасова, председател на Управителния съвет на Българската асоциация на туристическите агенции.

Браншът изрази недоволство от последната заповед на министъра на здравеопазването, с която не се облекчават мерките за груповите туристически пътувания и конгресните мероприятия, които остават със забрана за провеждане до края на април. От бизнеса виждат това като дискриминация и очакват облекчение за бранша.

„В нашия бизнес е изключително важно да има предвидимост - и за пътуване у нас, и в чужбина, хората трябва да имат време, а ние също, за да се подготвим затова. Към днешна дата нямаме отговор на този проблем от Министерство на здравеопазване. Опитахме се да задържим колегите, но не се получава, други фирми направо фалираха. Резервациите за празниците сега у нас не би трябвало да се отлагат, но групови пътувания не може да се планират. Така е в световен мащаб. За неосъществените пътувания всеки човек, който желае, получава ваучер, но ние чакаме да се нормализира обстановката, за да могат клиентите да получат услугата, който пък е пожелал, му е възстановен авансът. Повечето наши клиенти чакат да се осъществи пътуването им, защото това ще им се отрази добре", каза още Атанасова в предаването „Преди всички".

Свързани статии
Министерството на туризма ще спасява лятото с кампания (Видео)Стадионите, образователните и езиковите школи отварят вратиТърсим всевъзможни начини за облекчено влизане на туристиПроф. Кантарджиев: Притеснява ме отварянето на стадионите и нощните заведенияОт днес отпадат ограниченията за моловетеСеверното Черноморие посреща първи туристи по ВеликденВеликден - тест за туризма по ЧерномориетоГърция се отваря постепенно от началото на априлМинистерството на туризма дава още 8,8 млн.лв. на туроператориПроф. Балтов: Ако спазваме мерките, затварянето ще е 10 дни
Тагове
туроператори туризъм пътувания мерки
Коментари

Още от последните новини