Европейски туроператори се отказват от резервациите си у нас

Европейски туроператори се отказват от резервациите си у нас - E-Burgas.com
Архив

Туроператори от Германия вече анулираха програмите си за България, защото страната ни е смятана за рискова дестинация. Какви са нагласите по Южното Черноморие и по-специално в курорта „Слънчев бряг", показа репортаж на bTV. Собственичката на един от хотелите там, който разполага с 220 стаи - Галина Танева каза, че към момента сезонът върви добре и вече има резервации. Стартът на сезона е на 1 май с туристи от Полша и Англия. 

Предвид на случващото се между Русия и Украйна със сиryрност се знае, че тази година не може да се разчита на руските туристи, които иначе са много в нашата страна. Галина Танева обаче е оптимист и се надява на успешен летен сезон, а работата им да бъде спокойна. 

„До преди избухването на военния конфликт в Украйна пазари като Чехия, Полша и Румъния вървяха с резервации с нивата към нивата през 2019 г. На този етап голяма част от резервациите са на пауза. Надяваме се на завръщане на туристите от Великобритания. Също така се надяваме на тези от Израел, които отсъстваха две години", каза Христина Славова от Бургаската регионална туристическа камара. 

По думите й не може да се говори за масови откази от резервации у нас. Засега не може да се каже и колко от хотелите няма да отворят тази година. Знае се обаче, че 20-30°/о от детските лагери няма да отворят. 
 

Свързани статии
Министър Проданов изброи осем държави, от които ще очакваме най-много туристи Бургас посреща туристите освежен (Снимки) Поморие в готовност за летния сезон, очаква първите туристи Първите туристи пристигат по морето, а украинците още нямат къде да отидат Чакаме едва 50 хиляди руснаци да почиват у нас през лятото Първият чартърен полет на летище Бургас се очаква на 10 април Христо Проданов: Руските летовници ще почиват в Турция и Кипър, не у нас Експерт: Ще загубим и руски и украински туристи Хотелиери и туроператори: Още един провален туристически сезон! Ахелой ще има собствен туристически център
Тагове
туристи туроператори
Коментари

Още от последните новини