Туристическият сезон почти двойно по-успешен от предишния

Туристическият сезон почти двойно по-успешен от предишния  - E-Burgas.com

Отчитаме близо 100% ръст в туризма в сравнение с миналата година. Това заяви в сутрешния блок на БНТ заместник-министърът на туризма Даниела Стоева. Тя каза, че за периода от 1 май до 12 май има близо 3 милиона реализирани нощувки.

"Този сезон е доста по-труден от предходния, защото туристическия сектор работи повече от една година в ограничения, каквито не е имал досега. Въпреки това резултатите са позитивни", каза тя.

По думите ѝ вътрешният пазар успява да компенсира недостига на чуждестранни туристи.

Според Стоева каквито и ограничения да има, те ще повлияят негативно и според нея важното е тези ограничения да бъдат обвързани с икономически мерки.

Свързани статии
Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Старт на зимния сезон в Банско В Поморие изготвиха анализ на изминалото лято Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Откриват ловния сезон за диви прасета и дребен дивеч Туристически информационен център – Поморие получи отличие за принос в развитието на туризма Илин Димитров: Не мисля, че е скъпо по нашето море, въпрос на избор е Ръстът с 50% в туризма не донесъл печалби Гърция чупи рекорди с по милион туристи на седмица Експерт: Почивката на нашето море е скъпа и ще става още по-скъпа
Тагове
Деница Стоева туризъм сезон
Коментари

Още от последните новини