Три от големите специализирани здравни заведения в Бургас участват в номинациите Burgas Business Awards

Три от големите специализирани здравни заведения в Бургас участват в номинациите Burgas Business Awards - E-Burgas.com

Във второто номинационно издание Burgas Business Awards отново има сектор „здравеопазване", но тази година в номинациите са включени специализираните здравни заведения. Три от най- големите частни специализирани клиники участват в тазгодишното издание на бизнес наградите в Бургас.  Номинирани в категория „Здравеопазване" в номинациите за бизнес Burgas Business Awards са Специализирана очна болница „Бургас" – Д-р Иванови . Очна клиника – Д-р Иванови,  включваща двете структури - Специализирана очна болница за активно лечение – Бургас (СОБАЛ-Бургас) и Медицински център за специализирана помощ Д-р Иванови – Младост (МЦ „Младост") - е създадена през 2008г, като двете структури осигуряват непрекъснатост на лечебно-диагностичния процес.

СОБАЛ-Бургас е единствената специализирана очна болница в Югоизточна България. Разполага с очни кабинети, стационар, операционни зали, клинична лаборатория. Оборудвана е с диагностична офталмологична апаратура, осигуряваща възможност за откриване в най-ранен етап дори на минимални отклонения в зрението на пациентите, както и с апаратура за операции на преден и заден очен сегмент.

В болницата се намира и Център за лазерна корекция на зрението, в който диоптрите се премахват с високоефективен ексимерен лазер – лидер в сферата на лазерно-рефрактивната хирургия.

СОБАЛ-Бургас е единственото лечебно заведение в областта, в което се извършва витреоретинална хирургия (засягаща най-труднодостъпните области на окото – стъкловидното тяло и ретината).

От 2014г. тя е база за следдипломно обучение на магистър-лекари за придобиване на специалност „Очни болести", както и база за практическо обучение на студентите по професионално направление „Здравни грижи", образователно-квалификационна степен бакалавър по специалността „Медицинска сестра". До момента петима са лекарите, придобили специалност по очни болести след специализация в бургаската очна болница.

Очна клиника – Д-р Иванови е инициатор на редица социални проекти и кампании, чиято основна цел е повишаване степента на осведоменост сред обществото по отношение на очното здраве и превенция на социалнозначимите очни заболявания - глаукома, катаракта, диабетна ретинопатия, макулна дегенерация; провеждат се кампании, насочени и към опазване на детското очно здраве.

Сред номинираните са и най-модерният диализен център в бургаска област „Ел Масри". Специализираното здравно заведение провежда консултации на пациенти с бъбречна недостатъчност и провежда модерни хемодиализни процедури. Той обхваща пациенти не само от Бургас, а и от цялата област.

„Ел Масри" е първият хемодиализен център в Бургас, който въведе най-новия метод за диализа – хемодиафилтрация (HDF), а също и модерната ѝ разновидност – онлайн хемодиафилтрация. Новата технология поставя началото на по-добро обслужване на нуждаещите се от хемодиализно лечение в областния град и региона, а и на туристите, които се нуждаят от хемодиализа по време на почивката си. В хемодиализен център „Ел Масри" работят висококвалифицирани лекари и медицински сестри, както и технолози с дълъг опит в хемодиализното лечение. Центърът обслужва пациенти на хемодиализа шест дни в седмицата на двусменен режим на работа. Освен, че в „Ел Масри" е разположен най- модерния диализен център в Югоизточна България, тук се предлагат още висококвалифицирани медицински услуги в акушерство и гинекология, вътрешни болести, нервни болести, очни болести, УНГ- болести, кардиология, функционална диагностика, образна диагностика и лаборатория. Здравното заведение разполага със стационар за краткосрочно наблюдение и лечение на пациенти с модерно обзаведени болнични стаи със самостоятелен санитарен възел, както и специално оборудвани стаи за интензивно наблюдение.

Първото частно здравно заведение на територията на Бургас, отворило врати през далечната вече 1999 г. също ще участва в наградите Burgas Business Awards. Вече 24 години, медицински център „Оксиком" се грижи за хиляди пациенти, както от Бургас, така и от региона в борбата с очните заболявания. Мисията на центъра е пациентите да получат адекватна, висококвалифицирана и достъпна грижа. Кабинетите в Медицински център "Оксиком" притежават най-съвременно оборудване за диагностика на зрението. Освен задължителните за един стандартен очен кабинет апарати, разполагат с пълен набор от високотехнологични специализирани такива, за диагностика и лечение на очните заболявания.

По-голямата част от тях са на безусловния лидер в оптиката и офталмологията ZEISS. В Източна България, МЦ „Оксиком" е единственото очно здравно заведение с такъв висок клас и пълен набор от подобна апаратура.

Лекарите в МЦ „Оксиком" покриват със знанията си всички области на офталмологията, така че да може да дадат една пълна и бърза диагностика, и лечение на всеки един пациент, без да се налага да го пренасочват. На територията на здравното заведение има оптика, както и квалифициран оптик, който може да консултира професионално пациентите и да изработи необходимите очила на място за кратко време.

Освен офталмолози, в МЦ „Оксиком" прегледи и манипулации извършват и специалисти по неврология, ортопедия и акушерство и гинекология.

Второто издание на Burgas Business Awards ще се проведе на 16 февруари от 19.00 ч. в хотел „България".

Галерия
Свързани статии
Силна конкуренция в сектор СТРОИТЕЛСТВО в годишните награди BURGAS BUSINESS AWARDS Гостите на BURGAS BUSINESS AWARDS опитаха вкуса на утвърдена традиция от Южен Сакар Наградиха отличниците на бургаския бизнес на бляскава гала вечер Кондекс и Монсийт в битка за почетната статуетка на Burgas Business Awards Две водещи компании ще се борят за приза на Burgas Business Awards в категория „Индустриално производство“ Производители на месо и месни продукти с номинации в Burgas Business Awards Ashkan Life в подкрепа на бургаския бизнес Четири фирми за производство и проектиране на мебели се участват в Burgas Business Awards Водещи естетични центрове с номинации в Burgas Business Awards Водещи фризьорски салони с номинации в Burgas Business Awards
Тагове
burgas business awards
Коментари

Още от последните новини