Гостите на BURGAS BUSINESS AWARDS опитаха вкуса на утвърдена традиция от Южен Сакар

Гостите на BURGAS BUSINESS AWARDS опитаха вкуса на утвърдена традиция от Южен Сакар - E-Burgas.com

Топ винарната „Тера Тангра“ записа силно участие във второто издание на наградите на бургаския бизнес

Една от най-добрите и утвърдени винарни у нас Тера Тангра се погрижи подобаващо за гостите на второто издание на BURGAS BUSINESS AWARDS. Стилните и пълни с качествено пивко вино бутилки с марка „Тера Тангра“ бяха ефектно разположени на всяка маса, като гостите имаха възможност да опитат вкуса на една доказана традиция.

„Тера Тангра“ е сред утвърдените качествени винопроизводители в Южен Сакар. Името на бранда изразява почит към античната история на българите- Тера от лат. Земя и Тангра- Върховният бог на прабългарите.

Първите насаждения на винарската изба са в периода от 2001 г. до 2003 г. и се реализират под ръководството на един от най-добрите френски енолози Ксавие Мийад. Той съчетава вековните традиции на семейното му шато в Сейнт Емилион, Франция, с уникалния тероар за отглеждане на вино в подножието на Сакар планина, България, за да създаде впечатляващи вина, които нареждат „Тера Тангра“ през 2009 г. в топ 50 на най-добрите винарни в света.

Избата има над 300 хектара лозя, разположени по югозападните склонове на Сакар в Тракийската низина. Според мнозина експерти това е най-благоприятният район за производство на вино в България. Подкрепа на твърдението дават редица археологически находки, които доказват, че именно тук е била люлката на винопроизводството преди около 3000 години. Преходно-средиземноморският климат с горещо лято и суха зима, постоянният лек вятър и богатата на минерали почва, формират уникален тероар за отглеждане на лозя. Насажденията на Тера Тангра са разположени в три микрорегиона: с. Българин, с. Шишманово и с. Браница.Винарната е специализирана в производството на селектирани червени, розе и бели вина, отличаващи се с качество, изискан вкус и аромат. Процесът включва ръчен гроздобер, класическа ферментация и отлежаване във френски дъбови бъчви от 6 до 24 месеца.Тера Тангра предлага разнообразие от сортове: Мерло, Каберне Совиньон, Сира, Каберне Фран, Мавруд, Рубин, Шардоне, Совиньон Блан, Траминер, Семийон и Тамянка. Те са разпределени в портфолио, което обхваща колекции с характерни качества: “Специална селекция”, “Ятрус”, “Блек Лейбъл”, “Тера Тангра”, “Органик”, “ТТ” и уникалната серия вина на футболната легенда Христо Стоичков - “H8S”. През 2008г. Тера Тангра произвежда и първото българско вино, направено от биологично грозде със сертификат от ЕС

Галерия
Свързани статии
Наградиха отличниците на бургаския бизнес на бляскава гала вечер Кондекс и Монсийт в битка за почетната статуетка на Burgas Business Awards Две водещи компании ще се борят за приза на Burgas Business Awards в категория „Индустриално производство“ Производители на месо и месни продукти с номинации в Burgas Business Awards Ashkan Life в подкрепа на бургаския бизнес Четири фирми за производство и проектиране на мебели се участват в Burgas Business Awards Водещи естетични центрове с номинации в Burgas Business Awards Водещи фризьорски салони с номинации в Burgas Business Awards Зърнопроизводители от Бургас и региона с номинации за престижните бизнес награди Burgas Business Awards Две от най- големите и модерни аптеки в Бургас участват в номинациите Burgas Business Awards
Тагове
burgas business awards
Коментари

Още от последните новини