Токът оскъпява и билетите за БДЖ

Токът оскъпява и билетите за БДЖ - E-Burgas.com

Заради поскъпването на тока цената на билетите за влака ще скочи.

В „БДЖ – Пътнически превози“ в момента се правят разчети за повишаване на цените на билетите заради двукратно нарасналите разходи на превозвача за ток, съобщи  управителят на дружеството Любен Нанов пред bTV.

„Ние ползваме 150 хиляди гигаватчаса годишно ток, тъй като от всичките 565 влака 470 са на ток. Той струваше дълго време 100-110 лева за мегаватчас, а сега е 220-250 лв. Относителният дял на електроенергията в общите ни разходи е 21%. Имаме право два пъти в годината да индексираме цените на билетите в случай не такова повишение на разходите ни и в момента правим разчети, които ще представим на транспортното министерство. Няма обаче опасност да съкращаваме влакове“, каза Нанов.


 

Свързани статии
Преспи сняг във влака София - Бургас Втора ръка: Скочиха цените на коли над 10 години Без ток заради ремонти на електропроводи в общината, ето къде ще има смущения Ръст на продажбите на автомобили в ЕС и у нас Семейства в Приморско плащат промишлен ток заради неуредици Включете се във фотоконкурса "Добре с природата" и спечелете награда Министър Папукчийски: Извинявам се на всички, които са принудени да пътуват с БДЖ Част от Бургас осъмна без ток Енергийният министър: Няма да има режим на тока у нас Пътническите влакове в България навъртяха 10 месеца закъснение за една година
Тагове
билети БДЖ ток
Коментари

Още от последните новини