Токът оскъпява и билетите за БДЖ

Токът оскъпява и билетите за БДЖ - E-Burgas.com

Заради поскъпването на тока цената на билетите за влака ще скочи.

В „БДЖ – Пътнически превози“ в момента се правят разчети за повишаване на цените на билетите заради двукратно нарасналите разходи на превозвача за ток, съобщи  управителят на дружеството Любен Нанов пред bTV.

„Ние ползваме 150 хиляди гигаватчаса годишно ток, тъй като от всичките 565 влака 470 са на ток. Той струваше дълго време 100-110 лева за мегаватчас, а сега е 220-250 лв. Относителният дял на електроенергията в общите ни разходи е 21%. Имаме право два пъти в годината да индексираме цените на билетите в случай не такова повишение на разходите ни и в момента правим разчети, които ще представим на транспортното министерство. Няма обаче опасност да съкращаваме влакове“, каза Нанов.


 

Свързани статии
След тока литна и водата: Цената във ВиК-Бургас скочи със 123% за година Вкартват 50 км подземни електропроводи в Бургас, ще спрат ли авариите? Акция срещу ментетата в Слънчев бряг, иззеха хиляди чанти и дрехи Правителството търси начини как да овладее скока на цената на тока Без ток заради снега в Бургаско са Сарафово и няколко села 26 населени места продължават да са без ток В Бургаско ще могат да си следят разхода на ток по време на празниците Предлагат едногодишна карта за градския транспорт в Бургас, едно пътуване ще струва левче Безплатно автокино пред Догансарай довечера БДЖ избра изпълнител по процедурата за наем на локомотиви
Тагове
билети БДЖ ток
Коментари

Още от последните новини