Токът оскъпява и билетите за БДЖ

Токът оскъпява и билетите за БДЖ - E-Burgas.com

Заради поскъпването на тока цената на билетите за влака ще скочи.

В „БДЖ – Пътнически превози“ в момента се правят разчети за повишаване на цените на билетите заради двукратно нарасналите разходи на превозвача за ток, съобщи  управителят на дружеството Любен Нанов пред bTV.

„Ние ползваме 150 хиляди гигаватчаса годишно ток, тъй като от всичките 565 влака 470 са на ток. Той струваше дълго време 100-110 лева за мегаватчас, а сега е 220-250 лв. Относителният дял на електроенергията в общите ни разходи е 21%. Имаме право два пъти в годината да индексираме цените на билетите в случай не такова повишение на разходите ни и в момента правим разчети, които ще представим на транспортното министерство. Няма обаче опасност да съкращаваме влакове“, каза Нанов.


 

Свързани статии
Енергийният министър: Няма да има режим на тока у нас Пътническите влакове в България навъртяха 10 месеца закъснение за една година Над 10 хиляди допълнителни места в БДЖ по празниците Омбудсманът: Цените на тока и парното трябва да са поносими за хората Билетите за 20-ия “София филм фест на брега” в продажба от 21 март Търсят кръв за детето, ударено от волтова дъга в Бургас Къмпинг „Каваци“ остана без ток, местните притеснени от кражби Бургас ще продължи да бори скъпия ток с проекти за зелена енергия Новата ера в БДЖ: София-Бургас за 4 часа и половина Бургас събира най-добрите майстори в страната в изложба на Ненко Токмакчиев
Тагове
билети БДЖ ток
Коментари

Още от последните новини