Скок и на безработицата у нас

Скок и на безработицата у нас - E-Burgas.com
Капитал

Скок на безработицата у нас. Новорегистрираните безработни в цялата страна отново са повече от постъпилите на работа. Това показват най-новите данни от специализираното наблюдение на пазара на труда на Националния статистически институт и предварителните данни на Агенцията по заетостта заради COVID-19. В последната наблюдавана до момента седмица от 11-и до 17-и октомври те са съответно 5300 и 3460 души.

Наблюдението сочи, че седмица по рано, от 4-и до 10-и октомври, новорегистрираните в цялата страна са почти двойно повече от започналите работа. От края на декември 2020 година до момента новорегистрираните безработни са малко над 222 хиляди души, а постъпилите на работа от регистрираните в бюрата по труда са 190 хиляди души.

До средата на 2021 година имаше благоприятна тенденция с превес на започналите работа спрямо записаните в бюрата по труда безработни, но тази тенденция се обърна през юли.

Свързани статии
Рекордни ниска безработица за ноември Премиерът Янев: Отбелязваме историческо ниско ниво на безработица Ударихме дъното по цената на труда в Европа Рязък скок на безработицата в областта Община Бургас разкрива 30 нови работни места Над 4 хиляди свободни работни места по борсите последните два месеца Президентът прогнозира тежка безработица през есента Удължават срока за кандидатстване по мярката 60 на 40 Министър призна: 1000 души се регистрират като безработни всеки ден 80 хиляди българи са загубили работата си последния месец
Тагове
безработица
Коментари

Още от последните новини