Премиерът Янев: Отбелязваме историческо ниско ниво на безработица

Премиерът Янев: Отбелязваме историческо ниско ниво на безработица - E-Burgas.com
Снимка Капитал

България отбелязва исторически ниско ниво на безработица – 4,9%, което говори добре за жизнеността на икономиката. Това заяви служебният министър-председател Стефан Янев от трибуната на Народното събрание, цитиран от Frognews.bg.

Той отбеляза, че в същото време има проблем с инфлацията заради цените на енергоносителите и горивата, но това е световен проблем. Според него мерките, заложени в актуализацията на бюджета, са достатъчни на този етап:

„Няколко са мерките, които вече са предприети. Дали тези 12.5% , които са заложени за увеличение на пенсиите са  достатъчни, отговорът е:  Да, на този етап те са достатъчни, защото изчисленията на моментното състояние, на базата на данни на НСИ, са, че този ефект на инфлация ще бъде от порядъка на 3-3+ процента до края на годишна база“.

Свързани статии
Рекордни ниска безработица за ноември Скок и на безработицата у нас Ударихме дъното по цената на труда в Европа Рязък скок на безработицата в областта Община Бургас разкрива 30 нови работни места Над 4 хиляди свободни работни места по борсите последните два месеца Президентът прогнозира тежка безработица през есента Удължават срока за кандидатстване по мярката 60 на 40 Министър призна: 1000 души се регистрират като безработни всеки ден 80 хиляди българи са загубили работата си последния месец
Тагове
безработица
Коментари

Още от последните новини