Удължават срока за кандидатстване по мярката 60 на 40

Удължават срока за кандидатстване по мярката 60 на 40 - E-Burgas.com

До 30 юни се удължава периодът, за който работодателите могат да кандидатстват за изплащане на компенсации за запазване на заетостта на работниците и служителите след отмяната на извънредното положение и обявяването на извънредната епидемична обстановка в страната.

Това решиха социалните партньори, които обсъдиха проект за промени в постановлението за държавната помощ, добило известност като схемата 60/40.

Компенсациите ще се изплащат за целия период или за част от периода от 13 март до 30 юни, но за не по-дълъг от три месеца срок.

В 11-ия пореден списък с одобрените работодатели по схемата за подпомагане 60 на 40, публикуван на сайта на Националния осигурителен институт, са общо 1020 дружества от различни сфери на дейност.

Футболни и спортни клубове, Рилският манастир и Малък градски театър "Зад канала", са сред получателите на държавна помощ за запазване на заетостта.

До момента са преведени компенсации за общо 38 млн. лв за 6500 компании. Целта е да бъде запазена заетостта на близо 100 000 души./ frognews.bg

Свързани статии
Бургаският съд наложи тежка мярка на македонец издирван от Интерпол Удължават с три месеца мярката 60 на 40, ето как да кандидатствате Туризмът ще бори кризата с помощ от 50 млн лева Зам.-министър Руснова в Бургас: Мярката 60 на 40 може да стане 80 на 20 Президентът прогнозира тежка безработица през есента С половин милиард лева Бургас влиза в нова ера във водоподаването Мярката 60 на 40 щяла да спаси 200 хиляди души Министър призна: 1000 души се регистрират като безработни всеки ден Отпускат безвъзмездно 1,5 млрд лв. за спасяване на малкия и средния бизнес Парламентът изслушва Борисов за мерките с кризата
Тагове
мярка 60 на 40 криза безработица
Коментари

Още от последните новини