Удължават срока за кандидатстване по мярката 60 на 40

Удължават срока за кандидатстване по мярката 60 на 40 - E-Burgas.com

До 30 юни се удължава периодът, за който работодателите могат да кандидатстват за изплащане на компенсации за запазване на заетостта на работниците и служителите след отмяната на извънредното положение и обявяването на извънредната епидемична обстановка в страната.

Това решиха социалните партньори, които обсъдиха проект за промени в постановлението за държавната помощ, добило известност като схемата 60/40.

Компенсациите ще се изплащат за целия период или за част от периода от 13 март до 30 юни, но за не по-дълъг от три месеца срок.

В 11-ия пореден списък с одобрените работодатели по схемата за подпомагане 60 на 40, публикуван на сайта на Националния осигурителен институт, са общо 1020 дружества от различни сфери на дейност.

Футболни и спортни клубове, Рилският манастир и Малък градски театър "Зад канала", са сред получателите на държавна помощ за запазване на заетостта.

До момента са преведени компенсации за общо 38 млн. лв за 6500 компании. Целта е да бъде запазена заетостта на близо 100 000 души./ frognews.bg

Свързани статии
Министър призна: 1000 души се регистрират като безработни всеки ден Отпускат безвъзмездно 1,5 млрд лв. за спасяване на малкия и средния бизнес Парламентът изслушва Борисов за мерките с кризата Безкрупулните похитители от Бургас остават зад решетките В Бургас осигуряват безплатни лекарства за бедните, приемат заявления по e-mail Фирмите у нас масово са спрели да плащат осигуровки Туристическият бранш сезира ЕС заради бъдещи масови фалити 80 хиляди българи са загубили работата си последния месец Съдът не уважи искането на Попчето за по-лека мярка Един от десет българи вече не издържа финансово на кризата
Тагове
мярка 60 на 40 криза безработица
Коментари

Още от последните новини