Удължават срока за кандидатстване по мярката 60 на 40

Удължават срока за кандидатстване по мярката 60 на 40 - E-Burgas.com

До 30 юни се удължава периодът, за който работодателите могат да кандидатстват за изплащане на компенсации за запазване на заетостта на работниците и служителите след отмяната на извънредното положение и обявяването на извънредната епидемична обстановка в страната.

Това решиха социалните партньори, които обсъдиха проект за промени в постановлението за държавната помощ, добило известност като схемата 60/40.

Компенсациите ще се изплащат за целия период или за част от периода от 13 март до 30 юни, но за не по-дълъг от три месеца срок.

В 11-ия пореден списък с одобрените работодатели по схемата за подпомагане 60 на 40, публикуван на сайта на Националния осигурителен институт, са общо 1020 дружества от различни сфери на дейност.

Футболни и спортни клубове, Рилският манастир и Малък градски театър "Зад канала", са сред получателите на държавна помощ за запазване на заетостта.

До момента са преведени компенсации за общо 38 млн. лв за 6500 компании. Целта е да бъде запазена заетостта на близо 100 000 души./ frognews.bg

Свързани статии
Министър Гьоков: Над 75 хил.души ще запазят работата си с мярката 60/40 Кирил Петков: Ще овладеем кризата с тока с над 1,3 млрд. лева Бургаският съд наложи най-тежката мярка на местен дилър Скок и на безработицата у нас Премиерът Янев: Отбелязваме историческо ниско ниво на безработица Съдът спаси Рагевски от аверите на Юмер и го остави в ареста Задържаха бургазлия за 72-часа, повдигат му обвинение за отвличане Бургаски крадец получи най-тежката мярка заради кражба на портмоне Ударихме дъното по цената на труда в Европа Ревизоро: Разреших да се свалят нивата на язовирите "Ахелой" и "Порой" заради ремонти
Тагове
мярка 60 на 40 криза безработица
Коментари

Още от последните новини