Над 4 хиляди свободни работни места по борсите последните два месеца

Над 4 хиляди свободни работни места по борсите последните два месеца - E-Burgas.com

По данни на Агенцията по заетостта над 4 хиляди свободни работни места са представили 564 работодатели по време на трудови борси, проведени през септември и октомври.

Според данните от специализираното наблюдение на Националния статистически институт, което се прави на пазара на труда заради COVID-19, за първата седмица на този месец 9200 са новорегистрираните безработни, а 4500 са постъпилите на работа чрез бюрата по труда, предаде БНР.

Наблюдението на НСИ започна на 3 февруари и оттогава до момента общо новорегистрираните безработни в бюрата по труда са близо 329 000 души, а устроените на работа - малко над 212 000 души.
 

Свързани статии
Рекордни ниска безработица за ноември 80 на сто от работещите у нас са стресирани и недоволни от заплатата Над 7000 украинци са наети на работа у нас Голяма част от бежанците у нас готови да започнат работа Област Бургас е на 11-то място в страната с 1272 лв. средна заплата Бюрото по труда открива информационен пункт до Часовника 6 500 украинци търсят работа в бюрата по труда в големите градове Недостиг на персонал и по-високи заплати в курортите в навечерието на сезона Над 10 хил. са безработните в област Бургас през 2021 година Новият младежки център в Бургас търси активни млади хора за работа
Тагове
работа безработица работно място трудова борса заетост бюро по труда
Коментари

Още от последните новини