Над 4 хиляди свободни работни места по борсите последните два месеца

Над 4 хиляди свободни работни места по борсите последните два месеца - E-Burgas.com

По данни на Агенцията по заетостта над 4 хиляди свободни работни места са представили 564 работодатели по време на трудови борси, проведени през септември и октомври.

Според данните от специализираното наблюдение на Националния статистически институт, което се прави на пазара на труда заради COVID-19, за първата седмица на този месец 9200 са новорегистрираните безработни, а 4500 са постъпилите на работа чрез бюрата по труда, предаде БНР.

Наблюдението на НСИ започна на 3 февруари и оттогава до момента общо новорегистрираните безработни в бюрата по труда са близо 329 000 души, а устроените на работа - малко над 212 000 души.
 

Свързани статии
Новият младежки център в Бургас търси активни млади хора за работа Скок и на безработицата у нас Филиалът на НХА в Бургас търси модели за платено позиране Премиерът Янев: Отбелязваме историческо ниско ниво на безработица Високотехнологична компания назначава 50 служители в Бургас Общината търси млад архитект, не с опит, а с желание за работа Ударихме дъното по цената на труда в Европа Област Бургас остава на 11-то място по средна работна заплата Рязък скок на безработицата в областта Община Бургас разкрива 30 нови работни места
Тагове
работа безработица работно място трудова борса заетост бюро по труда
Коментари

Още от последните новини