Над 4 хиляди свободни работни места по борсите последните два месеца

Над 4 хиляди свободни работни места по борсите последните два месеца - E-Burgas.com

По данни на Агенцията по заетостта над 4 хиляди свободни работни места са представили 564 работодатели по време на трудови борси, проведени през септември и октомври.

Според данните от специализираното наблюдение на Националния статистически институт, което се прави на пазара на труда заради COVID-19, за първата седмица на този месец 9200 са новорегистрираните безработни, а 4500 са постъпилите на работа чрез бюрата по труда, предаде БНР.

Наблюдението на НСИ започна на 3 февруари и оттогава до момента общо новорегистрираните безработни в бюрата по труда са близо 329 000 души, а устроените на работа - малко над 212 000 души.
 

Свързани статии
Рязък скок на безработицата в областта Община Бургас разкрива 30 нови работни места Шестима безработни у нас се борят за едно работно място Фирми у нас вече искат отрицателен PCR тест при кандидатстване за работа Общината подава ръка на безработни младежи Област Бургас на 11-то място по средна работна заплата в страната 17 хиляди са безработните в Бургас и Варна в сферата на туризма Президентът прогнозира тежка безработица през есента По-малко безработни и повече започнали работа за трета поредна седмица Близо 100 работници от Бургас си чакат заплатата трета година
Тагове
работа безработица работно място трудова борса заетост бюро по труда
Коментари

Още от последните новини