Президентът прогнозира тежка безработица през есента

Президентът прогнозира тежка безработица през есента - E-Burgas.com
Снимка investor.bg

Анализите показват, че есента ще ни бъде най-тежко, на много места реалната безработица ще се усети най- много тогава. Това каза в Кресна президентьт Румен Радев във връзка с очакванията и прогнозите за икономическите последстеия от кризата,предизвикана от коронавируса. На въпрос има ли конкретни предложения най-вече към местните власти и бизнеса,Румен Радев отговори, че тези предложения са отпреди кризата c Covid-19.

"Кризата доказа още веднъж колко е вярна и необходима тезата за финансова децентрализация на общините в българия. Тя показа едно и това е големият проблем — има заделени средства, те са милиарди, поне така се обявява, но няма капацитет, административен, според който тези средства да достигнат до всички най- нуждаещи се", посочи Радев, цитиран от БТА.

Според него финансовата децентрализация ще даде възможност на местното ръководство да определя приоритетите и да реализира политики, които да работят в полза на хората.
Президентьт посочи, че не е късно да се преодолее кризата, но трябва да се разгьрне капацитетьт на държавата и да се достигне до всички най-засегнати хора, както и до малките и средни предприятия.

Свързани статии
Президентът Румен Радев идва в Карнобат за празника на града Ето как премина срещата между президента и представителите на полицията и ДАНС (Видео) Румен Радев: Оставката на правителството е единственият изход от кризата (Видео) Президентът: Нищо не може да бъде на дневен ред преди оставките Президентът се обяви за честни предсрочни избори (Видео) Нов запис с гласа на Борисов, нарече Радев "прост летец" и "тъпанар" (аудио) Каракачанов за ремонтите в кабинета: Важно е държавата да е стабилна, останалото са политически мераци Две малки агитки посрещнаха президента в Бургас (Снимки) Томислав Дончев: Президентът Радев поиска цялата власт в държавата Иван Гешев: Радев наруши конституцията, нареди се до Черепа и останалите от прехода
Тагове
безработица президент румен радев
Коментари

Още от последните новини