Президентът прогнозира тежка безработица през есента

Президентът прогнозира тежка безработица през есента - E-Burgas.com
Снимка investor.bg

Анализите показват, че есента ще ни бъде най-тежко, на много места реалната безработица ще се усети най- много тогава. Това каза в Кресна президентьт Румен Радев във връзка с очакванията и прогнозите за икономическите последстеия от кризата,предизвикана от коронавируса. На въпрос има ли конкретни предложения най-вече към местните власти и бизнеса,Румен Радев отговори, че тези предложения са отпреди кризата c Covid-19.

"Кризата доказа още веднъж колко е вярна и необходима тезата за финансова децентрализация на общините в българия. Тя показа едно и това е големият проблем — има заделени средства, те са милиарди, поне така се обявява, но няма капацитет, административен, според който тези средства да достигнат до всички най- нуждаещи се", посочи Радев, цитиран от БТА.

Според него финансовата децентрализация ще даде възможност на местното ръководство да определя приоритетите и да реализира политики, които да работят в полза на хората.
Президентьт посочи, че не е късно да се преодолее кризата, но трябва да се разгьрне капацитетьт на държавата и да се достигне до всички най-засегнати хора, както и до малките и средни предприятия.

Свързани статии
Започват консултациите за избор на нов състав на ЦИК Ударихме дъното по цената на труда в Европа Румен Радев: Несериозно е да се говори за служебно правителство, тече процедура за редовен кабинет Президентът връчва мандата на ГЕРБ-СДС Президентът започва консултации с парламентарните групи за правителство БСП подкрепи Радев и Йотова за втори мандат Секретарят на президента коментира шпионския скандал, Радев още мълчи Румен Радев: Парламентарните избори ще бъдат на 4-ти април Радев: Институции и партии трябва да търсят най-доброто решение за изборите Президентът започна консултации за избори по време на пандемията
Тагове
безработица президент румен радев
Коментари

Още от последните новини