Президентът прогнозира тежка безработица през есента

Президентът прогнозира тежка безработица през есента - E-Burgas.com
Снимка investor.bg

Анализите показват, че есента ще ни бъде най-тежко, на много места реалната безработица ще се усети най- много тогава. Това каза в Кресна президентьт Румен Радев във връзка с очакванията и прогнозите за икономическите последстеия от кризата,предизвикана от коронавируса. На въпрос има ли конкретни предложения най-вече към местните власти и бизнеса,Румен Радев отговори, че тези предложения са отпреди кризата c Covid-19.

"Кризата доказа още веднъж колко е вярна и необходима тезата за финансова децентрализация на общините в българия. Тя показа едно и това е големият проблем — има заделени средства, те са милиарди, поне така се обявява, но няма капацитет, административен, според който тези средства да достигнат до всички най- нуждаещи се", посочи Радев, цитиран от БТА.

Според него финансовата децентрализация ще даде възможност на местното ръководство да определя приоритетите и да реализира политики, които да работят в полза на хората.
Президентьт посочи, че не е късно да се преодолее кризата, но трябва да се разгьрне капацитетьт на държавата и да се достигне до всички най-засегнати хора, както и до малките и средни предприятия.

Свързани статии
Румен Радев: Парламентарните избори ще бъдат на 4-ти април Радев: Институции и партии трябва да търсят най-доброто решение за изборите Президентът започна консултации за избори по време на пандемията Рязък скок на безработицата в областта Община Бургас разкрива 30 нови работни места Президентът и премиерът поздравиха студентите Президентът представи проекти за модернизация на България Над 4 хиляди свободни работни места по борсите последните два месеца Президентът Румен Радев идва в Карнобат за празника на града Ето как премина срещата между президента и представителите на полицията и ДАНС (Видео)
Тагове
безработица президент румен радев
Коментари

Още от последните новини