Силен вятър възпрепятства изтеглянето на заседналия кораб

Силен вятър възпрепятства изтеглянето на заседналия кораб  - E-Burgas.com
Снимка: МОСВ

Силен вятър възпрепятства изтеглянето на заседналия край Яйлата кораб. Няма яснота кога то ще може да бъде възобновено. За да се подновят спасителните действия е необходимо по-благоприятно време.

Няма фиксирани срокове за изтеглянето, въпрос на оценка на риска е, тъй като законите предвиждат държавата да се намеси, ако има опасност за населението. Първо се следи за човешкия живот, на околната среда и кораба, коментира за БНТ капитан Димитър Димитров, президент на Европейската конфедерация на асоциацията на морските капитани.

Генерален план за аварийни действия има, нужно е той да се актуализира, коментира още капитан Димитров. Според него трябва да се предвидят и средства за изпълнението на такъв авариен план.

По преценка на капитан Димитров ще трябва да бъдат разтоварени 300-400 тона от товара на кораба в предната му част, за да може да бъде изтеглен с влекачи.

Свързани статии
Българският полярен кораб вече е в Картахена, следете маршрута му Българският кораб "Рожен" потегли от Черноморск с украинска царевица Общината търси корабен механик за кораба "Бургус" Приготвят кораба "Царевна" за изтегляне по вода От днес българските пристанища са затворени за руски кораби Надежда за българските моряци в Мариупол МО отрече твърдения, че кораб с българи е бил взривен в Украйна Заспиване на вахтения е причинило засядането на Вера Су Двама от 17-те моряци, блокирани на кораб в Украйна, се прибраха в България Родни военни кораби започнаха тактически учения
Тагове
кораб яйлата
Коментари

Още от последните новини