Две секции в Бургас и Карнобат преминаха към хартиен вот заради проблем с машините

Две секции в Бургас и Карнобат преминаха към хартиен вот заради проблем с машините - E-Burgas.com

Проблеми с машините за гласуване на много места в страната. В 5 секции ( в Добрич, Карнобат, Брусарци, Полски Тръмбеш и село Янково) Централната избирателна комисия е решила още вчера да се премине към гласуване с хартиени бюлетини заради проблеми с машините. Това каза председателят на ЦИК Камелия Нейкова. 

След проверка на технически проблеми с машините, гласуването с такива е спряно в още 7 секции -  две в 23 МИР София, две в Силистра, две в Благоевград и в Бургас.

Всеки момент ще станат ясни и първите данни за избирателната активност в страната.

Пет-шест са сигналите за нарушения, които са постъпили в ЦИК, освен проблемите с машините за гласуване. Това каза зам.-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева. Тя уточни, че има постъпил сигнал за предизборна агитация в интернет - за поява на образи на политически лидери. Има и сигнал на една от информационните агенции за оповестяване на междинни резултатите.

 

Анкета
Свързани статии
Играта продължава: ГЕРБ с мигновена контраатака срещу хода на Слави Христо Иванов: Очевидно Слави Трифонов не разчита на наша подкрепа, а на нечия друга БСП няма да подкрепи кабинета на ИТН, искат да правят свой Стари и нови лица: Запознайте се с министрите от проектокабинета "Василев" Слави Трифонов: "Има такъв народ" няма да се коалира с нито една партия "Демократична България" смаза ГЕРБ и ИТН в най-големия избирателен район Машините решили проблема с невалидните бюлетини ГЕРБ все пак взе битката за област Бургас, ДПС изпревари БСП Люта битка за всеки глас между ГЕРБ и ИТН за първото място в страната Слави Трифинов обявява в 11:00 часа днес плановете на "Има такъв народ"
Тагове
Избори 2021
Коментари

Още от последните новини