Премиерът проговори: Много ми е мила държавата, не ми се иска да се разруши от глупост

Премиерът проговори: Много ми е мила държавата, не ми се иска да се разруши от глупост - E-Burgas.com

Понеже ми е много мила държавата, толкова много неща се правят, че не ми се иска от глупост да се разруши и дълги години след това да има много, много проблеми, а България го е правила това много пъти с грешни решения. Иска ми се да го предотвратя.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на пресконференция в Гранитната зала на Министерския съвет.

"Как се развиха събитията с медицинските сестри в сградата на парламента. 15 охранители не можаха да въведат ред", каза Борисов.

Той коментира и случая от вторник, когато охрана от НСО не го допусна до плажа в база "Росенец" Христо Иванов.

"Преди два дни се разиграва следната случка, не скеч, случка. Видимо публични лица - Христо Иванов ми е бил вицепремиер, министър, всички го познавате. Дебаркира, видимо с провокативна цел като Христо Ботев на Козлодуй, носи знаме. Видно отива там с цел. Абсолютно не го виня. Никакъв упрек, отива там със своята цел. Приемаме, че е най-добронамерена. Как бива посрещнат? Там се е очаква, че е ВИП-ът, не е на плажа, не се пече. Нищо не налага такива действия на двамата-трима охранители".

И аз просто виждам артисти, единият леко върви, носи знаме, а другият го бута до водата, докато джапне във водата. И вече това, което е върхът на възмущението ми, сержанти ли са, офицери ли са. Президентът Радев ще ни каже какви са, хвърля знамето, като знаят, че това нещо се снима. И тези охранители правят всичко възможно това да е най-автентично. Свършва сценката, качват се на колата и отиват - къде? - да подкрепят.

Какво прави Христо Иванов, да подкрепи или да протестира, пред този, който пряко отговаря, по закон за НСО. Какво казва, че ще държи Борисов отговорен. За кое? 4 години президентът Радев ръководи пряко, непосредствено, контролира НСО. Не могат да си изкривят душата и да излъжа. Когато са ми пращали за началници и зам.-началници., никога не съм се противил. Закон нямаше за НСО, ние направихме", категоричен беше Борисов.

Сега искат да изкарат, че ДПС и ГЕРБ работят заедно, само че аз публично съм им благодарил за всички случаи, когато като партия в парламента са ме подкрепили. Никога не сме делили кметовете и винаги по-равно сме подавали пари,за улици, канализация, нови училища. Нямаше да ни стигнат гласовете за Ф-16, те ни подкрепиха и аз мисля, че няма кой да се съмнява, че по евроатлантическа линия ДПС е прогнозируема партия. Подкрепиха ни за ДДС-то за ресторантите, за книгите", коментира още Борисов.

Премиерът беше категоричен: "Протестът бе добре сглобен. Христо Иванов протестира срещу тези, които го къпаха. И вика: Държа Борисов отговорен. За кое? Президентът еднолично носи отговорност и с назначаването на директора на НСО. Това означава подбора, подготовката и обучението на всички служители. Считате ли, че един средно интелигентен човек, когато го снимат, ще хвърля българското знаме? И те го хващат и го бутат, и гледат в камерата, и джапкат и си пътуват обратно".

Той заяви, че не са казал и дума, когато прокуратурата влиза в Министерския съвет и научава от медиите, когато задържат и пускат негови министри и зам.-министри. "И ето ти снощи, питам като прокуратурата влиза в сградите на Министерския съвет и ги извлича един по един министри и зам.-министри. Ние дума казали ли сме? И аз го научавам от медиите, когато го пуснат!".

Свързани статии
Гимнастика: БСП върна мандата. Следващите избори ще са на 11 юли Започват консултациите за избор на нов състав на ЦИК Бойко Борисов: С чест можем да кажем, че сме приключили и тертата вълна Създават комисии за "Росенец" и полицейския произвол на протести Румен Радев: Несериозно е да се говори за служебно правителство, тече процедура за редовен кабинет Десетки доброволци запретнаха ръкави в чистене на Росенец ГЕРБ изпревари ДБ за комисията "Росенец" Президентът връчва мандата на ГЕРБ-СДС Димитър Найденов: Ивицата до Догансарай вече не е земеделска земя, а плаж Президентът започва консултации с парламентарните групи за правителство
Тагове
бойко борисов росенец христо иванов радев
Коментари

Още от последните новини