Радев за войната по пътищата: Цяло поколение израсна без масов спорт и природосъобразен начин на живот

Радев за войната по пътищата: Цяло поколение израсна без масов спорт и природосъобразен начин на живот - E-Burgas.com
Снимка БНТ

Войната по пътищата с пияни и дрогирани шофьори показва, че цяло едно поколение в страната израсна без разгърната система в страната за масов спорт, природосъобразен начин на живот, за патриотично възпитание. Това зави президентът Румен Радев пред журналисти на турнира по гимнастика "Ямбол22", съобщи БНТ.

"Трябва да си върнем нашата младеж и съм убеден, че ще постигнем резултати", коментира Радев, приветствайки участниците в турнира, който е част от инициативата "Спортувай с президента".

"Обнадежден съм - виждате, че когато има воля, желание, визия за бъдещето, инвестираме в най-важното - здравето и работоспособността на нашите деца. България има нужда от бъдеще, което може да се кове само от физически и психически устойчиви млади хора. Млади хора с патриотично възпитание, които могат да преодолеят всички предизвикателства на бъдещето", каза той.

Успоредно с турнира по гимнастика се провежда и "Президентски тест", който има за цел да насърчава физическата активност сред българските деца. Инициативата обхваща все повече общини, отбеляза още Радев.

Президентът отказа да даде коментар по политически теми. 

Нашата кауза е връщане на една от най-старите български традиции в училище, заяви Енчо Керязов. 

"България има нужда от бъдеще. То може да се даде само от физически и психически устойчиви млади хора с патриотично възпитание, които да могат да преодоляват всички предизвикателства на бъдещото", добави той.

Свързани статии
Президентът обяви състава на служебния кабинет Румен Радев: Нека този свят празник донесе топлина във всяко българско семейство Радев на среща с Ердоган заради мигрантите Президентът кани ДПС на консултации Президентът: Старостта не бива да е бреме, обществото ни е в дълг на възрастните хора Президентът Радев: Всяко поколение трябва да отстоява независимостта на България Радев в Бургас: Изгубихме двама доблестни полицаи Борисов: Радев много ме обиди като ме сравни с Кирил Петков Радев: Вървим към икономическа самоликвидация Румен Радев няма намерения да сменя шефа на НСО
Тагове
радев
Коментари

Още от последните новини