Представят разтърсващ моноспектакъл в бургаския куклен театър

Представят разтърсващ моноспектакъл в бургаския куклен театър  - E-Burgas.com

Театър „Възраждане“ ще гостува на 8 юни в Кукления театър в Бургас с моноспектакъла на Сашка Братанова „Болки на душата“ от Ингмар Бергман. Този моноспектакъл изследва страданията и самотата на една жена, в чийто живот започват да се преплитат минало и настояще, реалност и илюзия. Той ни провокира да погледнем отвън навътре и отвътре навън. В него всеки може да открие частичка от себе си и да преоткрие душата си. Спектакълът е наситен с възходящо градиращи събития, които пренасят зрителя във вътрешния свят на една изстрадала жена. Пренасят го в душата , изпълнена с терзания и мъка.

„Високият интелект на Бергман е в тази жена, на която й е трудно да съществува в този живот. Обвинява себе си за това, че е сложна, че си въобразява. Но точно това я прави интересна. Една сложност, натовареност прави човека любопитен. Кара те да го загледаш. Опростяването води до еднаквост“, споделя Сашка Братанова. „Душата не се вижда, тя се усеща. Текстът се опитва да събуди душата… Надявам се, гледайки представлението, всеки да види някакъв свой проблем и да получи просветление как да го разреши“, казва голямата актриса.

Режисьор е Роберт Янакиев, сценография Ива Гикова.

Моноспектакълът се реализира в града с финансовата подкрепа на Община Бургас и е по повод 50 години професионална творческа дейност на актрисата Сашка Братанова, стартирала през 1972 година от Бургаския театър.

Входът за спектакъла е с покани.

Сред публиката ще бъдат млади таланти от бургаските театрални школи и членове на пенсионерски клубове.

Сашка Братанова е родена в Свищов на 22 септември 1950 г. Завършва актьорско майсторство за драматичен театър във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1972 г. в класа на проф. Гриша Островски. След това започва да играе в Бургаския театър (1972 – 1975), а по-късно и в Театър „София“ (1975 – 1990). През 1992 г. отива на сцената на Малък градски театър „Зад канала“ София. През 2006 г. започва работа в Драматичен театър „Крум Кюлявков“ в Кюстендил (2006 – 2010). Участва в дублажите на филми. Член на САБ от 1972 г. Актрисата става легенда с участието си във филмите „Баш майсторът“, „Петимата от Моби Дик“, „Момчето си отива“ и „Сиромашко лято“.

Свързани статии
Комедията „Отчаяни съпрузи“ ще бъде в Бургас на 3 септември Големият пищен спектакъл "Чаплин" разказва историята на малкия човек Не пропускайте днес "Кафе с претенция" „Арт ателие” и Театър Българска армия представят спектакъла „Кафе с претенция” в Бургас Поради огромен интерес Мариус Куркински отново идва в Бургас
Тагове
спектакъл представление
Коментари

Още от последните новини