Големият пищен спектакъл "Чаплин" разказва историята на малкия човек

Големият пищен спектакъл

На 6 юни, понеделник, от 20 часа в Летния театър, бургаската публика ще стане част от изключително събитие - ще съпреживее историята на великия Чарли Чаплин, разказана в мюзикъл от Крис Къртис.

Ще видим как един малък човек тръгва по своя път, който ще го изведе към любовта, щастието и световната слава, за да се превърне в достолепния Сър Чарлс Спенсър Чаплин, който получава „Оскар“ за цялостно творчество през 1972. Постановката е премиерна за България, реализирана е от Държавна опера – Варна, режисьор на спектакъла е Борис Панкин, диригент Страцимир Павлов, хореограф Анастасия Неделчева, а сценографията е на Константин Гарнизов. 34 актьори и 130 костюма ще се явяват на сцената в пищния спектакъл, автор на костюмите е Розина Макавеева. Любимецът на публиката Мариан Бачев ще се превъплъти в образа на Чарли Чаплин. Ще му партнират Борислав Веженов (Сидни Чаплин), Десислава Николова (Хеда Хопър), както и артистите, балет и оркестър на Държавна опера – Варна.

Постановката се реализира по специално договаряне с Bubbles Incorporated, S.A. & Roy Export, S.A.S. и Broadway Licensing.

Мюзикълът връща назад лентата на времето, за да я превърти на бързи обороти и да ни накара да изживеем и сълзите, и смеха в един живот, по-вълнуващ и от филм. „Това е един спектакъл за обичта“, споделя режисьорът Борис Панкин. Неговата мечта Чаплин да проговори изцяло на български се сбъдва, но не само това, той дори и запява на нашия език. „Това е „Чаплин - мюзикълът“, а не „Чаплин - автобиографията“, като всичко в спектакъла е одобрено от наследниците на семейство Чаплин – и фактите, и фикцията“.

Досега мюзикълът е поставян единствено на Бродуей, а трупата на Държавна опера - Варна изпреварва дори Лондон с поставянето и излизането на сцена с него.

„Да изиграеш Чаплин е много смело и опасно“ , споделя Мариан Бачев. " Ролята е по-скоро драматична, отколкото комедийна, и мисля, че това ще ококори зрителите, спектакълът стана хубав, не защото сме ние, а защото има едно нещо, което се нарича Любов.“,допълна той.

От днес до понеделник билетите на каса "Часовника" се продават на цена от 20 лева. Всеки, закупил билет за „Чаплин“ получава отстъпка от билетите за „Цар Лъв“ на 26юни , за „Тютюн“ на 3 юли и за „Коса“ на 24 юли на сцената на Летния театър в Бургас.

Свързани статии
Комедията „Отчаяни съпрузи“ ще бъде в Бургас на 3 септември Представят разтърсващ моноспектакъл в бургаския куклен театър Не пропускайте днес "Кафе с претенция" Поради огромен интерес Мариус Куркински отново идва в Бургас
Тагове
чаплин представление
Коментари

Още от последните новини