Поощряват бургазлиите събиращи отпадъците разделно

Поощряват бургазлиите събиращи отпадъците разделно  - E-Burgas.com

Правилното и разделно събиране на отпадъците не само щади природата и заобикалящата ни среда, но сега дава възможност на всеки да получи награда.

Ако се интересувате от темите, свързани с екологията, опазването на природата и разделното събиране на отпадъци, може да се включите в специалната "Улична викторина", организирана от Община Бургас и посветена на тези теми. Тя ще повиши знанията на участниците по отношение на модерното и умно събиране на отпадъците от домакинствата.

Темите във викторината са свързани с това какво, как и защо да събираме разделно. Специално внимание е обърнато на това как генерирането на отпадъци оказва въздействие за изменението на климата и по какъв начин те може да се използват като суровини.

Уличната викторина ще се проведе на 16, 17 и 18 септември пред Експозиционен център "Флора" - Бургас. От 17:00 до 19:00 часа на атрактивен щанд ще ви очакват интересни въпроси и награди.

Викторината се провежда в рамките на: Проект № BG16M1OP002-2.010-0034 "Закриване, рекултивация и мониторинг на депо за неопасни отпадъци - Братово", финансиран от ОПОС 2014-2020, съфинансиран от ЕФРР.

Свързани статии
Нова инсталация за биоразградими отпадъци в Бургас Жители на с.Дюлево тънат в боклук и мизерия В Созопол издирват кои създава нерегламентирани сметища В Поморие разработиха нов проект за боклука - плащаш колкото изхвърляш Близо 300 тона боклук събрани в област Бургас за "Да изчистим България заедно" Обществено обсъждане за управление на отпадъците организират в Бургас Бургазлии върнаха 161 тона отпадъци за рециклиране в мобилните центрове на общината Роботи ловят плаващи отпадъци в три бургаски пристанища Поставят контейнери за строителни отпадъци на няколко места в Созопол Поморие създава собствено предприятие за сметопочистване
Тагове
отпадъци боклуци викторина
Коментари

Още от последните новини