Полицейска акция срещи битовата престъпност се проведе в 26 населени места в Ямболско (Снимки)

Полицейска акция срещи битовата престъпност се проведе в 26 населени места в Ямболско (Снимки) - E-Burgas.com

Специализираната полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, под наблюдение на Прокуратурата, е проведена вчера на територията на 28 населени места в област Ямбол. В рамките на операцията са проверени 575 лица и 461 МПС. Взето е отношение по 106 констатирани административни нарушения. Издирени са две лица, обявени за общодържавно издирване. Задържани са 6 лица, съпричастни към различни престъпления.

Извършени са проверки на 23 обекта – заложни къщи, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, сечища, магазини и частни имоти. В хода на акцията служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Ямбол и колегите им от РУ-Ямбол са установили 2 обекта за изкупуване на черни и цветни метали, както и на отпадъци от пластмаса, работещи без необходимата регистрация за осъществяваната дейност по Закона за управление на отпадъци. Образувани са две преписки за предварителна проверка.

При съвместни проверки със служители от РУ- Елхово и представители от РДГ-Сливен е установено, че на сечище на територията на община Болярово се извършва сеч на дървета, без поставена маркировка, както и дейности в нарушение на технологичния план на обекта, за което е съставен констативен протокол. Разкрити са две кражби от частни имоти в Ямбол. Инкриминираните предмети – златен медальон и детски велосипед са издирени и предстои да бъдат върнати на собствениците. Работата по документиране на престъпните деяния
продължава. Установено е, че 19- годишен младеж държи в себе си наркотични вещества – марихуана. По случая е образувано досъдебно производство.

В рамките на полицейските действия са установени и иззети общо 4020 къса безакцизни цигари, като по случаите е взето отношение по административен ред.

Галерия
Свързани статии
Рашков забрани на полицаите на пътя да се крият зад храстите Акция на Пътна полиция в серията почивни дни Акция срещу ментетата в Слънчев бряг, иззеха хиляди чанти и дрехи Задържаха трима мъже в Черноморец за разпространение на наркотици КАТ с нова акция в страната Поредна акция на Пътна полиция в страната Затовриха булевард в Бургас заради съмнителна торбичка с парфюм и брошури Гранична полиция денонощно охранява кораба с огнище на COVID-19 Ври и кипи преди изборите: Задържани са бивш и настоящ служители на ОДМВР-Бургас Девет мъже са задържани в Бургаско за търговия с вот (Снимки)
Тагове
ямбол акция битова престъпност полиция
Коментари

Още от последните новини