Пет нови специалисти подсилват УМБАЛ-Бургас

Пет нови специалисти подсилват УМБАЛ-Бургас - E-Burgas.com

Лекарският състав в УМБАЛ Бургас се увеличи с петима нови специалисти. Всички са започнали своята специализация в УМБАЛ Бургас и през юни т.г. успешно положиха изпити и придобиха диплома за специалност. Това са д-р Андриана Йовановска-Кировакова (анестезиология и реанимация), Димитър Балабанов (ортопедия и травматология), д-р Елена Христова (анестезиология и реанимация), д-р Кирил Чакъров (хирургия), д-р Тюркан Мустафа (акушерство и гинекология).

Те ще продължат да работят в болницата, в отделенията, в които е протекла специализацията им.

През юни т.г. УМБАЛ Бургас обяви седем свободни места за специализанти, от които пет бяха заети след проведен конкурс. В две от отделенията все още има незаети две места за специализанти - ортопедия и хирургия. Прави впечатление, че кандидатите са съвсем млади, завършили са медицина с успех над 5 и съзнателно са предпочели УМБАЛ Бургас за своята специализация, пред болници в други големи градове, включително София, Пловдив и Варна.

В последните три години в УМБАЛ Бургас са завършили специализацията си над 30 млади лекари. Всички те продължават да работят в болницата и до днес - както в отделенията, така и в кабинетите на медицинския й център - "Св. Николай Чудотворец".

Свързани статии
Безплатни прегледи на детския слух организира УМБАЛ Бургас В УМБАЛ Бургас спасиха дете със заседнал в трахеята зъб Младоженци зарадваха с дарение Отделението по неонатология в УМБАЛ Бургас Избраха терен за национална детска болница Управителят на Белодробната болница д-р Трошанова получи специална награда Напредък - експерти обсъдиха следващите стъпки по изграждането на детска болница в Бургас Ако имате баба или майка с артрит, бъдете нащрек, съветват ревматолозите от УМБАЛ Бургас УМБАЛ отново ще свети в зелено в деня на донорството Младоженци дариха пари от сватбени букети на Детското отделение на бургаската болница Д-р Иван Казмин от УМБАЛ Бургас бе отличен за приноса си към ревматологията
Тагове
болница умбал специалисти лекари
Коментари

Още от последните новини