Пълни ресторанти в хотелите с фалшиви резервации на гости

Пълни ресторанти в хотелите с фалшиви резервации на гости   - E-Burgas.com

Ако се появят проверяващи, клиентите трябвало да кажат, че нощуват

Според потребители на социалните мрежи у нас доста хотели предлагат кръчмите им да се ползват за парти в новогодишната нощ.

Изискването пък е само едно – ако се появят проверяващи, клиентите да заявят, че са гости на хотела. За целта личните карти на посетителите се оставят на рецепцията на хотела, като те се получават обратно при напускане на заведението. Така, ако влязат проверяващи, хотелиерите декларират, че присъстващите са техни гости, на които все още не са оформили документите за нощувка. От години е честа практика в местата за настаняване личните документи да се оставят на рецепцията и да се връщат на следващия ден, когато вече са оформени документите по настаняването на клиента.

Че местата за настаняване вече се пълнят за Нова година става ясно и от постове в социалните мрежи, в които недоволни туристи снимат опашки от туристи пред блок маси в спа хотели у нас.

Проверка на „Монитор“ показа, че няма въведени специални ограничения относно това дали храната в хотелските ресторанти да се предлага а ла карт или на блок маса, но задължение на ръководството на заведението е да гарантира безопасно настаняване и сервиране на храната на гостите.

Ограниченията на ресторантите в хотелите са свързани с работното време и с броя на обслужваните гости. Т. нар. зимни хотели, които разчитат на ски туристи и хора, дошли да изкарат празниците в планината и зимните курорти, са въвели специални мерки веднъж, за да отговорят на изискванията на здравното министерство, и втори път, за да вдъхнат спокойствие на потенциалните си клиенти.

Голям спа хотел в Пампорово например е намалил на 50 процента легловата база и също наполовина капацитета на двата си ресторанта като едновременно с това за гостите на хотела е въведено почасово изхранване. Закуските са на блок маса, но на две смени, за да се избягват струпвания. По-ранобудните се хранят от 8 до 9, следващата група влиза в ресторанта от 9 до 10. Хост от хотела играе ролята на регулировчик, като посреща гостите и ги задържа да изчакат реда си за блок масата – задължително с маски, а след това ги допуска и до бюфета за взeмане на храна. По време на самообслужване на блок масата гостите на хотела трябва да са задължително и с еднократни ръкавици. Ръкавиците се предлагат в ресторанта, а маски са заредени в стаите на хотела.

Източник: Dnes.bg


 

Свързани статии
Вкусът на Черноморието: Най-предпочитаните ресторанти в Бургас Заведения на протест в Приморско, мантинела пречи на достъпа до плажа 25% от заведенията загубили битката с пандемията Нови мерки влизат в сила в Бургас: Затварят дискотеките, заведенията - до 22 ч Сдружението на заведенията: 80% от служителите ни са ваксинирани Според шеф Манчев 30% от ресторантите у нас вече са затворили Над 3 300 заведения у нас са фалирали за 1 година Лято и пандемия: Пълни хотели, ресторанти - наполовина Бургаският бизнес готви обединение срещу кризата БАБХ изненада заведения за хранене с над 1500 проверки
Тагове
ресторанти заведения
Коментари

Още от последните новини