Според шеф Манчев 30% от ресторантите у нас вече са затворили

Според шеф Манчев 30% от ресторантите у нас вече са затворили - E-Burgas.com

Това, което се случва в хотелиерството и ресторантьорството, е изключително пагубно за бизнеса. Дойдоха новите сметки, обаче нямаше никакви компенсации. Когато обещаеш нещо, спазвай го. Ако бизнеса не получи подкрепа от държавата, няма да се справя със сметките и това ще рефлектира върху крайната цена, а тя върви страшно много нагоре, оттам следва инфлация, а тя обезценява всичко. 

Това коментира пред Нова тв шеф Иван Манчев.

Държавата трябва да се намеси много сериозно. Това, което се случва сега, е трагично и не знам как ще продължим, посочи той.

Особено малкия бизнес, малките ресторанти, които не могат да си плащат сметките, ще затворят. При мен последната сметка за ток беше между 80 и 100 процента отгоре. Това беше миналия месец. Ние не можем да се справяме, посочи той.

Разбира се, тези решения трябва да са дългослочни, а не месец за месец. Един път получаваме компенсации, на другия не. Обещават, че следващия месец ще има, но така не става, нямаме гаранции. Не можем да си разпускаме  персонала, защото ние не сме завод "Арсенал", посочи той.

А отделно ние миналата година осем месеца не работихме, седяхме в почивка и получихме едни мижави компенсации, допълни Манчев. 

30 % от ресторантите вече са затворили из цяла България. Защо, след като това са хора, които са инвестирали, работили са години наред и накрая идват едни определени ситуации и няма кой да помогне. Кога ще се помогне, не знам, посочи той.

Клиентите не се върнаха. За миналата година например аз имам спад от 60% на клиентите, а тази година сертификатите също отдръпнаха хората. А ние плащаме на персонала за тестове, за да дойдат на работа. Агитирам ги да се ваксинират, но не знам на кого вярват, посочи той. 

Свързани статии
Енергийният министър: Няма да има режим на тока у нас Омбудсманът: Цените на тока и парното трябва да са поносими за хората Търсят кръв за детето, ударено от волтова дъга в Бургас Къмпинг „Каваци“ остана без ток, местните притеснени от кражби Бургас ще продължи да бори скъпия ток с проекти за зелена енергия Бургас събира най-добрите майстори в страната в изложба на Ненко Токмакчиев ББР ще подпомага бизнеса заради скъпия ток Жителите на Небостъргача излизат под наем заради скъпия ток Депутатите не се съгласиха държавата да плаща тока на общините Ще изпаднат ли общинските болници във финансов колапс заради тока?
Тагове
ресторанти ток
Коментари

Още от последните новини