Нови мерки влизат в сила в Бургас: Затварят дискотеките, заведенията - до 22 ч

Нови мерки влизат в сила в Бургас: Затварят дискотеките, заведенията - до 22 ч - E-Burgas.com

Затварят се дискотеките в Бургас от следващата седмица. Това гласи нова заповед на Регионалната здравна инспекция в морския град.

Мярката влиза в сила от понеделник и ще продължи до 13 февруари включително, пказа БНТ.

Работното време на всички заведения ще е до 22:00 ч.

Освен това се ограничава и капацитетът – до 50%, но и при спазване на изискването за вход със "зелен сертификат".

От 5:00 ч. до 22:00 ч. ще трябва да работят и игралните зали и казината.

Ограничава се публиката на културни, спортни, сценични и музикални мероприятия до 50% при спазване на подхода със "зелен сертификат".

Остава в сила забраната за посещение на непълнолетни лица в търговските центрове тип МОЛ, кина, ресторанти, кафенета и др. без придружител – родител, настойник или друго лице, полагащо грижи за непълнолетния.

Контролът ще се следи от органите на местната власт, ОДВМР-Бургас, и дирекция "Обществено здраве" и Дирекция "Надзор на заразните болести" при РЗИ-Бургас.

Свързани статии
Изслушват Демерджиев за предприетите мерки на границата Обсъдиха мерки срещу нарастващата престъпност в Бургаския регион Удължиха ковид мерките в цялата страна Служители на РЗИ-Бургас излизат на протест заради ниски заплати Още осем области връщат ковид мерките Заведения на протест в Приморско, мантинела пречи на достъпа до плажа 25% от заведенията загубили битката с пандемията Комисията по туризъм обсъжда мерки за спасяване на летния сезон От днес маските не са задължителни, а желателни Доц. Кунчев предупреждава за внимателно разпускане на мерките
Тагове
мерки рзи дискотеки заведения
Коментари

Още от последните новини