Отпускат средства и за саниране на еднофамилни сгради, кметът Николов с призив към бургазлии

Отпускат средства и за саниране на еднофамилни сгради, кметът Николов с призив към бургазлии - E-Burgas.com

С изготвения от правителството План за възстановяване и устойчивост за първи път ще стартира Програма, която ще даде възможност на гражданите живеещи в Еднофамилни жилищни сгради да имат достъп до безвъзмездна финансова помощ за саниране. "Това е уникален шанс, който не трябва да бъде изпуснат", заявява бургаският кмет Димитър Николов.

Важна стъпка при кандидатстването ще бъде наличието на енергийно и техническо обследване на сградата. По всяка вероятност прием на документи ще стартира през пролетта на 2021 г.

"Затова призовавам всички граждани, живеещи в еднофамилни жилищни сгради, които искат да се възползват от този шанс, от сега да започнат с подготовка на необходимия минимум документи - енергийно обследване и технически паспорт на сградата. Нека Бургас отново бъде пръв!", зове Николов.

Той е разпоредил експерти от администрацията да оказват съдействие на всеки, който прояви интерес и иска да се възползва от участие в програмата. Можете да задавате своите въпроси на е-mail: [email protected].

Свързани статии
Напредва изграждането на Северния обход на Бургас, вижте откъде ще минава трасето (снимки) Крайният срок за изготвяне на технически паспорти на сградите е краят 2022 година Още една стара сграда в Бургас блесна с нов облик (Снимки) Санират блока в Бургас, в който гръмна трафопост през 2012 Бургас с най-много санирани сгради Бургас лидер в програмата за енергийна ефективност, редом е до Валядолид и Газа Бум на ново строителство в областта Смърт прекратила строителството на новия стадион в Свети Влас Протестиращите в Синеморец: Строи се абсолютно незаконно с толеранса на местната власт Исторически момент за бургаската пожарна: Ето в какво ще се превърне до пролетта (Снимки)
Тагове
саниране сгради строителство еднофамилни къщи
Коментари

Още от последните новини