Отпускат средства и за саниране на еднофамилни сгради, кметът Николов с призив към бургазлии

Отпускат средства и за саниране на еднофамилни сгради, кметът Николов с призив към бургазлии - E-Burgas.com

С изготвения от правителството План за възстановяване и устойчивост за първи път ще стартира Програма, която ще даде възможност на гражданите живеещи в Еднофамилни жилищни сгради да имат достъп до безвъзмездна финансова помощ за саниране. "Това е уникален шанс, който не трябва да бъде изпуснат", заявява бургаският кмет Димитър Николов.

Важна стъпка при кандидатстването ще бъде наличието на енергийно и техническо обследване на сградата. По всяка вероятност прием на документи ще стартира през пролетта на 2021 г.

"Затова призовавам всички граждани, живеещи в еднофамилни жилищни сгради, които искат да се възползват от този шанс, от сега да започнат с подготовка на необходимия минимум документи - енергийно обследване и технически паспорт на сградата. Нека Бургас отново бъде пръв!", зове Николов.

Той е разпоредил експерти от администрацията да оказват съдействие на всеки, който прояви интерес и иска да се възползва от участие в програмата. Можете да задавате своите въпроси на е-mail: [email protected].

Свързани статии
Над половин милиард лева са заложени в програмата за саниране Асен Личев отхвърли искане за спиране на строителството в имот в Синеморец ВАС окончателно: Разрешителното за строежа в местността Алепу е нищожно Поморие кандидатства за саниране на училища и детски градини в общината В Поморие продължават санирането на блокове и училища (Снимки) Над 30-годишна частна сграда в Бургас лъсна като нова след санирането (Снимки) Въвеждат 15% самоучастие при санирането на блокове Спират строителството на хотела фантом над "Бутамята" Общината санира поредния блок в Бургас с помощта на собствениците 30 санирани сгради ще променят облика на Поморие
Тагове
саниране сгради строителство еднофамилни къщи
Коментари

Още от последните новини