Отпускат средства и за саниране на еднофамилни сгради, кметът Николов с призив към бургазлии

Отпускат средства и за саниране на еднофамилни сгради, кметът Николов с призив към бургазлии - E-Burgas.com

С изготвения от правителството План за възстановяване и устойчивост за първи път ще стартира Програма, която ще даде възможност на гражданите живеещи в Еднофамилни жилищни сгради да имат достъп до безвъзмездна финансова помощ за саниране. "Това е уникален шанс, който не трябва да бъде изпуснат", заявява бургаският кмет Димитър Николов.

Важна стъпка при кандидатстването ще бъде наличието на енергийно и техническо обследване на сградата. По всяка вероятност прием на документи ще стартира през пролетта на 2021 г.

"Затова призовавам всички граждани, живеещи в еднофамилни жилищни сгради, които искат да се възползват от този шанс, от сега да започнат с подготовка на необходимия минимум документи - енергийно обследване и технически паспорт на сградата. Нека Бургас отново бъде пръв!", зове Николов.

Той е разпоредил експерти от администрацията да оказват съдействие на всеки, който прояви интерес и иска да се възползва от участие в програмата. Можете да задавате своите въпроси на е-mail: [email protected].

Свързани статии
Спират строителството на хотела фантом над "Бутамята" Общината санира поредния блок в Бургас с помощта на собствениците 30 санирани сгради ще променят облика на Поморие МРРБ ще преразгледа спорния текст за уличната регулация и Наредбата за техническите паспорти на строежите Община Созопол: Не строеж, а монтаж се извършва на Смокиня Строителната забрана в Созопол е в сила, общината напомня и за довършителните работи Министър Комитова, МРРБ: Най-лошото и най-скъпото строителство е незавършеното ЕС ни отпуска 765 млн. евро за саниране Знакова бургаска сграда връща стария си блясък Удължават срока за техническите паспорти до края на 2024
Тагове
саниране сгради строителство еднофамилни къщи
Коментари

Още от последните новини