Отпускат средства и за саниране на еднофамилни сгради, кметът Николов с призив към бургазлии

Отпускат средства и за саниране на еднофамилни сгради, кметът Николов с призив към бургазлии - E-Burgas.com

С изготвения от правителството План за възстановяване и устойчивост за първи път ще стартира Програма, която ще даде възможност на гражданите живеещи в Еднофамилни жилищни сгради да имат достъп до безвъзмездна финансова помощ за саниране. "Това е уникален шанс, който не трябва да бъде изпуснат", заявява бургаският кмет Димитър Николов.

Важна стъпка при кандидатстването ще бъде наличието на енергийно и техническо обследване на сградата. По всяка вероятност прием на документи ще стартира през пролетта на 2021 г.

"Затова призовавам всички граждани, живеещи в еднофамилни жилищни сгради, които искат да се възползват от този шанс, от сега да започнат с подготовка на необходимия минимум документи - енергийно обследване и технически паспорт на сградата. Нека Бургас отново бъде пръв!", зове Николов.

Той е разпоредил експерти от администрацията да оказват съдействие на всеки, който прояви интерес и иска да се възползва от участие в програмата. Можете да задавате своите въпроси на е-mail: [email protected].

Свързани статии
Публикуваха за обсъждане проекта на насоки за саниране на жилищата Строители: С тези цени за саниране качеството ще е ниско От средата на ноември може да кандидатствате за саниране Кандидатстването за енергийно обновяване на жилищата се очаква да стартира от средата на ноември 93% от жилищните сгради у нас се нуждаят от саниране През ноември стартира новата програма за саниране Програмата за саниране отваря най-рано на есен Големи и малки жилищни сгради ще имат равен достъп до средствата за саниране Започва ново безплатно саниране на жилищни сгради 71% от гражданите биха санирали жилището си по европрограми
Тагове
саниране сгради строителство еднофамилни къщи
Коментари

Още от последните новини