Кандидатстването за енергийно обновяване на жилищата се очаква да стартира от средата на ноември

Кандидатстването за енергийно обновяване на жилищата се очаква да стартира от средата на ноември - E-Burgas.com

Процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап I“ към Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) все още не е отворена за кандидатстване. Очаква се да стартира от средата на месец ноември тази година. Министерството на регионалното развитие и благоустройството прави това уточнение във връзка с получени сигнали за обявен прием на документи.

Към момента разработеният проект на документи и насоките за кандидатстване е в процес на обществено обсъждане до 30 октомври 2022 г. Те могат да бъдат намерени на интернет страницата на МРРБ и в информационната система за НПВУ – ИСУН. Предстои окончателното им утвърждаване. Възможно е в процеса на разглеждане и отразяване на постъпилите становища и коментари пакетът документи по процедурата да претърпи изменение. Затова гражданите все още не трябва да подават документи към общините.

Свързани статии
Публикуваха за обсъждане проекта на насоки за саниране на жилищата Строители: С тези цени за саниране качеството ще е ниско От средата на ноември може да кандидатствате за саниране 93% от жилищните сгради у нас се нуждаят от саниране През ноември стартира новата програма за саниране Програмата за саниране отваря най-рано на есен Големи и малки жилищни сгради ще имат равен достъп до средствата за саниране Започва ново безплатно саниране на жилищни сгради 71% от гражданите биха санирали жилището си по европрограми Организират обучение за бургаските домоуправители, ето защо
Тагове
саниране
Коментари

Още от последните новини