Започва ново безплатно саниране на жилищни сгради

Започва ново безплатно саниране на жилищни сгради - E-Burgas.com

Тази есен, вероятно още през септември месец, Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще публикува условията за кандидатстване по националната програма за енергийно обновяване на публични сгради и многофамилни жилища. За саниране в Националния план за възстановяване и устойчивост са предвидени общо 1.5 милиарда лева, като към тях държавата ще добави още 240 милиона лева. Очакванията са този път да се постигне по-висок клас на енергийна ефективност в сравнение с предишното саниране.

Отсега е ясно, че за кандидатстване по програмата ще се изисква сдружение на собствениците и енергиен паспорт на сградата. Документът, в който ще са описани резултатите от енергийното и техническо обследване, ще покаже на собствениците кои са необходимите мерки за постигане на най-висока енергийна ефективност на блока, каза Гроздан Караджов, вицепремиер и министър на регионалното развитие, цитиран от Dir.bg.

Свързани статии
Публикуваха за обсъждане проекта на насоки за саниране на жилищата Строители: С тези цени за саниране качеството ще е ниско От средата на ноември може да кандидатствате за саниране Кандидатстването за енергийно обновяване на жилищата се очаква да стартира от средата на ноември 93% от жилищните сгради у нас се нуждаят от саниране През ноември стартира новата програма за саниране Програмата за саниране отваря най-рано на есен Големи и малки жилищни сгради ще имат равен достъп до средствата за саниране 71% от гражданите биха санирали жилището си по европрограми Организират обучение за бургаските домоуправители, ето защо
Тагове
саниране сгради
Коментари

Още от последните новини