Публикуваха за обсъждане проекта на насоки за саниране на жилищата

Публикуваха за обсъждане проекта на насоки за саниране на жилищата - E-Burgas.com

Министерството на регионалното развитие и благоустройството публикува проект на Насоки за кандидатстване по процедурата за енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - етап I на многофамилните жилищни сгради, с изменен срок за подаване на предложения за изпълнение на инвестициите за саниране.

Както по-рано днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков информира, в публикувания документ срокът за кандидатстване е до 31 май 2023 г. До тази дата ще могат да бъдат подавани проекти за изпълнение на инвестиции, които да получат 100 % безвъзмездна финансова помощ от Плана за възстановяване и устойчивост.

 Предвидено е и изменение в разпределението на финансовите средства по процедурата. Така например вече за всяка община е определена максимална стойност на безвъзмездната финансова помощ, която тя може да получи за сгради на своята територия.

Регламентира се също разходите за изготвяне на техническо обследване, технически паспорт и енергийно обследване да се възстановяват, без да е необходимо да се предоставят разходооправдателни документи за одобрените проекти за изпълнение на инвестиции.

Проектът на Насоки за кандидатстване и пакет документи към тях са публикувани на интернет страницата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, секция „Проекти по НПВУ“, подсекция „Процедури по НПВУ“, раздел „Процедури за обществено обсъждане“.

Коментари и предложения по тях могат да бъдат изпращани на електронна поща: [email protected], както и по официален път в срок до 02.12.2022 г. включително.

Свързани статии
Строители: С тези цени за саниране качеството ще е ниско От средата на ноември може да кандидатствате за саниране Кандидатстването за енергийно обновяване на жилищата се очаква да стартира от средата на ноември 93% от жилищните сгради у нас се нуждаят от саниране През ноември стартира новата програма за саниране Програмата за саниране отваря най-рано на есен Големи и малки жилищни сгради ще имат равен достъп до средствата за саниране Започва ново безплатно саниране на жилищни сгради 71% от гражданите биха санирали жилището си по европрограми Организират обучение за бургаските домоуправители, ето защо
Тагове
саниране
Коментари

Още от последните новини