Отбелязваме Тодоровден на конната база в Бургас

Отбелязваме Тодоровден на конната база в Бургас  - E-Burgas.com

На 07 март от 11.00 ч. отбелязваме Тодоровден на Конната база в парк „Езеро“. На празника ще има конно надскачане в три различни височини за деца, юноши и възрастни.

Поради тежката епидемиологична обстановка в Бургас се налага празничното возене на деца с понита и коне да бъде отменено. Малчуганите ще имат възможност да се насладят на това невероятно изживяване допълнително, след като опасността от заразяване с грип и други заразни болести отмине- уверяват от бургаския клуб по конна езда „Кан Крум“.

Тодоровден в първата българска държава е бил ден за пролетен преглед на войската. Могъществото на държавата се е определяла от този пролетен изпит за боеготовността на армията. Празникът е наречен за здравето на конете, чийто покровител е Свети великомъченик Теодор Тирон.

Всички жители и гости на морския град, които имат желание по традиция да станат част от празничните кушии за Тодоровден могат да заповядат на конна база в парк „Езеро“ тази събота.

Свързани статии
Четири нови случаи на коронавирус в Бургаско, един е хоспитализиран Намалява броят на лицата под карантина в Бургас Започват ремонт на кръговото до "Мираж" Въпреки че падна заповедта, продължава раздаването на маски в бургаските магазини Зов в криза: Бургаският бизнес иска повече събития, за да оцелее Бургасбус се нуждае спешно от 1 млн. лв. за да не фалира Кметът нахока тромави съветници и ускори раздаването на пари на най-уязвимите бургазлии Задава ли се проблем с тестовете за COVID-19 в Бургас? Имаме парите, но няма откъде да ги купим Димитър Николов: Цялата област разчита на бюджета на община Бургас в момента Три котешки лемура се родиха в Зоопарк Бургас, скоро им избираме имена
Тагове
Тодоровден Конна база Бургас празник
Коментари

Още от последните новини