Отбелязваме Международния ден на Черно море с акцент опазването му

Отбелязваме Международния ден на Черно море с акцент опазването му - E-Burgas.com

На 31 октомври се отбелязва Международният ден на Черно море. Днес 16 милиона души от 6 черноморски държави празнуват. На тази дата през 1996 година е подписан Стратегическият план за Черно море, с който правителствата на шестте страни приемат, че замърсяването на общото ни море създава рискове за всички. 

Планът съдържа 59 мерки, насочени към ограничаване на замърсяването, по-ефективно управление на биоразнообразието и реализацията на екологични проекти в Черноморския регион. Целта на ежегодното отбелязване е да бъде привлечено вниманието на обществеността върху всички усилия, които се полагат за опазването му.

Свързани статии
Руският черноморски флот започна учения в Черно море Бургас се включва в борбата срещу пластмасата в Черно море Несебър със собствен проект за опазването на Черно море Спечелен е най-големият проект за иновации в Черно море Бургас и Одрин повеждат съвместна битка срещу замърсяването на Черно море Еко министерството отбелязва Международния ден на Черно море Ще изследваме състоянието на Черно море с Турция с проекти за 24 млн. евро Любен Дилов-син: Черно море не е лъжица за всеки, само най-добрите могат да видят дъното му Черно море било бомба със закъснител Дами се гмуркат край Созопол, за да чистят морето
Тагове
черно море
Коментари

Още от последните новини