Отбелязваме Международния ден на Черно море с акцент опазването му

Отбелязваме Международния ден на Черно море с акцент опазването му - E-Burgas.com

На 31 октомври се отбелязва Международният ден на Черно море. Днес 16 милиона души от 6 черноморски държави празнуват. На тази дата през 1996 година е подписан Стратегическият план за Черно море, с който правителствата на шестте страни приемат, че замърсяването на общото ни море създава рискове за всички. 

Планът съдържа 59 мерки, насочени към ограничаване на замърсяването, по-ефективно управление на биоразнообразието и реализацията на екологични проекти в Черноморския регион. Целта на ежегодното отбелязване е да бъде привлечено вниманието на обществеността върху всички усилия, които се полагат за опазването му.

Свързани статии
БСУ домакин на Генералната асамблея на най-големия проект за изследвания в Черно море Турция блокира Черно море за Русия В Бургас призовават за по-отговорно отношение към морето с атрактивно клипче (Видео) Зам.-министър: АМ "Черно море" е със започнато проектиране и трябва да бъде изградена бързо Зам.-министър призова Русия за общи мерки срещу замърсяването на Черно море Рибари извадиха над 7 тона боклуци от Черно море Учени и експерти обсъдиха в Бургас опазването на Черно море Русия затваря част от Черно море Топ военни обсъдиха ситуацията в Черноморския регион Руският черноморски флот започна учения в Черно море
Тагове
черно море
Коментари

Още от последните новини