Руският черноморски флот започна учения в Черно море

Руският черноморски флот започна учения в Черно море - E-Burgas.com

Руският черноморски флот започна учения в Черно море с използването на оръжие, предаде ТАСС, цитирани от frognews.bg.

В маневрите участват фрегата „Адмирал Макаров“, ракетните кораби „Грайворон“, „Вишни Волочок“ и миночистачът „Иван Голубец“.

По план корабите трябва да преодолеят заложените от възможен противник мини, след което да открият артилерийски огън по него.

Днес и утре се очаква в акваторията на Черно море да навлязат и американските разрушители „Доналд Кук“ и „Рузвелт“, уточни БНР. Вчера руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков предупреди Съединените щати да стоят по-далеч от полуостров Крим и руското черноморско крайбрежие, като подчерта, че това е за тяхно добро.

Свързани статии
В Бургас призовават за по-отговорно отношение към морето с атрактивно клипче (Видео) Зам.-министър: АМ "Черно море" е със започнато проектиране и трябва да бъде изградена бързо Излезе графика за ротация на бургаските ученици за онлайн и присъствено обучение Националният омбудсман въстана срещу онлайн обучението Осем области вече ще учат само онлайн Зам.-министър призова Русия за общи мерки срещу замърсяването на Черно море Онлайн училище при 10% заразени ученици В Царево гасиха пожари в трансгранично учение (Снимки) Рибари извадиха над 7 тона боклуци от Черно море Учени и експерти обсъдиха в Бургас опазването на Черно море
Тагове
флот учение черно море
Коментари

Още от последните новини