Осъдиха служител на ИАРА заради подкуп от 850 лева

Осъдиха служител на ИАРА заради подкуп от 850 лева - E-Burgas.com

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас е постановена окончателна осъдителна присъда спрямо служител на ИАРА – Бургас, подсъдим за подкуп.

Той е признат за виновен за това, че в качеството си на длъжностно лице е приел парична сума от две лица, която не му се следва, за да не извърши действия по служба. Общата стойност на подкупа е 850 лева. Престъплението е осъществено през 2019.

Спрямо него е наложено условно наказание от три години лишаване от свобода, изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от пет години.

Наложена му е и „глоба“ в размер от 4000 лева. Той е лишен и от право да заема държавна или обществена длъжност в областта на рибарството и аквакултурите, както и да упражнява професия или дейност в същата сфера за срок от 4 години.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас е потвърдена от Апелативния съд в града, както и от ВКС, което я прави окончателна.

Свързани статии
Продължават проверките на ИАРА в региона Нови нарушения откриха инспекторите на ИАРА при проверки в страната ИАРА с нов удар по бургаските бракониери, унищожиха 600 м мрежи на Мандра Дрогиран шофьор предложи 10 хил. евро и златен часовник подкуп на полицаи ИАРА със засилени проверки в цялата страна (Снимки) Инспектори на ИАРА осъществиха 1084 проверки в навечерието на Никулден Изпълнителният директор на ИАРА и учени от Института по рибни ресурси обсъдиха резултатите от проведени изследвания Инспектори на ИАРА извършиха проверки на Поморийското езеро и язовир Цонево (Снимки) Бургаско сдружение и ИАРА зарибиха Вая с шаран, толстолоб и каракуда Осъдиха мъж, опитал да подкупи полицай, на 3-годишен изпитателен срок
Тагове
иара подкуп
Коментари

Още от последните новини