Осъдиха служител на ИАРА заради подкуп от 850 лева

Осъдиха служител на ИАРА заради подкуп от 850 лева - E-Burgas.com

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас е постановена окончателна осъдителна присъда спрямо служител на ИАРА – Бургас, подсъдим за подкуп.

Той е признат за виновен за това, че в качеството си на длъжностно лице е приел парична сума от две лица, която не му се следва, за да не извърши действия по служба. Общата стойност на подкупа е 850 лева. Престъплението е осъществено през 2019.

Спрямо него е наложено условно наказание от три години лишаване от свобода, изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от пет години.

Наложена му е и „глоба“ в размер от 4000 лева. Той е лишен и от право да заема държавна или обществена длъжност в областта на рибарството и аквакултурите, както и да упражнява професия или дейност в същата сфера за срок от 4 години.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас е потвърдена от Апелативния съд в града, както и от ВКС, което я прави окончателна.

Свързани статии
Заместник-министър Момчил Неков: В следващия програмен период ИАРА ще получи 35 млн. лв. за контрол и събиране на данни Пенсионерка опита да подкупи полицаи с 50 лв. Генералният директор на ГД „Морско дело и рибарство“ към ЕК Чарлина Вичева проведе работни срещи в Бургас ИАРА проведе акция срещу траленето в Свети Влас (Снимки) Инспектори на ИАРА с акции по язовири из цялата страна ИАРА остро осъди посегателството на двата делфина в Бургас ИАРА вгорчи бракониерите, зарадва обитателите в зоопарка в Айтос Бракониерите на Мандра понесоха нов удар Масови проверки на водоемите в Бургаско след сигнал на 112 Спипаха с подкуп висш държавен служител от ДФ "Земеделие"
Тагове
иара подкуп
Коментари

Още от последните новини