Затвор за опасен бургаски измамник, отнел над 6 бона от пенсионери

Затвор за опасен бургаски измамник, отнел над 6 бона от пенсионери - E-Burgas.com

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Бургас бе наложено ефективно наказание от 4 години „лишаване от свобода“спрямо Ц.К. Той е подсъдим за това, че с цел да набави oблага за себе си измамил пенсионери с 880 лева. Престъплението е осъществено през октомври миналата година в Бургас.

По време на разследването е установено, че подсъдимият се е представял за приятел на децата на пострадалите. Под този предлог е проникнал в жилищата им и е получил сумата от 700 лева от 81-годишна жена, както и 180 лева от 96-годишен мъж.

Ц.К. е подсъдим и за това, че е отнел пари и чужди движими вещи от владението на горепосочения възрастен мъж и друга възрастна жена. Общата стойност на противозаконно отнетото възлиза на 6256 лева. Кражбите са извършени за времето от 24.07.2021 г. до 18.10.2021 г. от апартаментите на двамата, намиращи се в Бургас. 

Наказанието, което е общо за двете престъпления, ще бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Присъдата на Районен съд - Бургас, постановена по реда на съкратеното производство и е влязла в законна сила.

Свързани статии
Бургаските съд и прокуратура отвориха врати за ученици Съдът остави дилъра Пейчо зад решетките Съдът се произнесе за катастрофата, в която загина кметицата Ванча Байлова Четирима нови съдии встъпиха в длъжност в Районен съд - Бургас Осъдиха мъж, опитал да подкупи полицай, на 3-годишен изпитателен срок Бургаският съд отказа да екстрадира руски гражданин Съдът безкомпромисен към развратника Милко от "Славейков" Взломен крадец чу най-тежката мярка в бургаския съд Сигнал за бомба в бургаския съд, магистратите продължават работа Депутати решават съдбата на спецсъда и спецпрокуратурата
Тагове
измамник съд
Коментари

Още от последните новини