Националният омбудсман въстана срещу онлайн обучението

Националният омбудсман въстана срещу онлайн обучението - E-Burgas.com

Онлайн обучението не работи. Специалистите са единодушни, че особено за децата от първи до четвърти клас, е достигнало своя предел, за тях не може да бъде наречено качествено. Важно е тези деца възможно най-дълго да бъдат в училище. Това каза по БНТ омбудсманът Диана Ковачева.

По думите ѝ трябва да има гъвкави форми при тестването на учениците.

Според Диана Ковачева заповедта за зелените сертификати третира неравно хората.

"Много лекари отказват да ваксинират пациентите си. Много хора нямат достъп до COVID зоните. Заповедта вече е оспорена в съда, основният мотив е много краткият период на въвеждане - нямаме безплатни тестове, както и решение на казуса с антителата", каза още омбудсманът.

Свързани статии
Омбудсманът предложи план в 6 стъпки за решаване на проблема с пенсиите Осем области вече ще учат само онлайн Омбудсманът: Над 70 хил. българи са без личен лекар Преустановяват учебните занятия на учениците от 5 до 12 клас в Бургас? Тодор Стамболиев: Лице с увреждания несправедливо губи шанс за безплатна ел-винетка Омбудсманът против матурите за 4 и 10 клас И омбудсманът иска изборни промени заради карантината Учениците от 5 до 12 клас остават на дистанционно обучение и този месец Омбудсманът организира онлайн дискусия за проблемите с дистанционното обучение УМБАЛ: В Бургас няма кръвен център, но усилено се работи за създаването му
Тагове
омбудсман дистанционно обучение
Коментари

Още от последните новини