Окошариха мъж принудил двама души да му плащат по 4 бона на месец

Окошариха мъж принудил двама души да му плащат по 4 бона на месец - E-Burgas.com

По искане на Окръжна прокуратура-Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.М., обвинен в принуда

Той е обвинен за това, че заплашил с насилие мъж и жена с цел да ги принуди да поемат имуществено задължение, като с извършеното престъпление са били причинени вреди в размер на 116 000 лева. Престъплението е било осъществено за времето от май 2019 г. до ноемрви.2021 г.

То е квалифицирано по чл.213, ал.3, т.2, вр. ал.2, вр. ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК, тъй като заплахите са били отправени през продължителен период.

По време на разследването е установено, че обвиняемият е отправял заплахи за причиняване на телесни повреди и имуществени увреждания с цел пострадалите да му заплащат сума от по 4000 лева месечно, представляващи „лихва“ по даден заем в размер на 97 000 лева.

Определението на Окръжен съд-Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.

Свързани статии
Арестуваха трима гранични полицаи край Малко Търново Задържаха под стража поморийски дилър, стар познайник на полицията Поредна акция в Бургас, този път на прицел са лихварите Заплашили Мая Манолова да спре да рови в газовите далавери Криминоген плаши с убийство семейството на легенда в щангите Оставиха в ареста популярен сводник по Южното Черноморие Разследването срещу Борисов е за ощетяване на бюджета с 556 млн. лв. Президентът: Справедливостта не е възтържествувала, докато не се произнесе съдът Борисов прекара нощта в ГДНП, бил задържан не заради еврофондове, а по сигнал на БОЕЦ Адв. Екимджиев: Ако МВР действаше стандартно, Борисов можеше вече да е в Дубай или Сърбия
Тагове
лихвар арест дългове заплахи
Коментари

Още от последните новини