Криминоген плаши с убийство семейството на легенда в щангите

Криминоген плаши с убийство семейството на легенда в щангите - E-Burgas.com

В постоянен кошмар и стрес живее от близо две години насам трикратният световен шампион във вдигането на тежести Нено Терзийски, информира „Мач Телеграф“.

Причина за това са заплахи и прояви на хулиганщини и агресия от страна на бившия приятел на съпругата на шампиона от Москва 1983, Сьодертале 1985 и Острава 1987. 

„Преди две години се разделихме с жена ми Петя и тя отиде да живее с друг мъж. Казва се Ангел Сотиров, на 39 години. Много бързо обаче Петя осъзна грешката си и реши да го напусне, защото беше малтретирана. Първо отиде да живее при голямата ни дъщеря Алиса, после на квартира, а накрая решихме да се съберем и пак да заживеем заедно.

„Мъжът , с когото се раздели обаче превърна живота ни в ад – постоянно преследване, заплахи и обиди към жена ми, обиди към децата ни. Много пъти сме намирали гумите на колите ни срязани... Последното, на което беше посегнато, беше магазинът ни, който беше счупен. Пускали сме десетки жалби до полицията, арестували са го, но после бързо го пускат.

„Има записи от камери, има издадена ограничителна заповед да не доближава жена ми, но той не я спазва. И явно колкото по-безнаказан се чувства, толкова по-смел става. Един от най-фрапантните случаи бе този пред зала „Универсиада“ когато засича колата на жена ми и започва да я души. Тя потегля и го влачи, а накрая се обажда на приятеля на Алиса да дойде да ѝ помогне.

„Заплашва жена ми и децата, че ще ги убие, ще ги залее с киселина. Иска пари от жена ми, твърди, че тя му ги дължала. Има и дни, в които звъни по 200 пъти по телефона. Тормозът е голям! Казва: Това ще приключи, когато и където аз реша!

„Мен ме е страх как дъщерите ми Алиса и Мелинда, и жена ми ще се приберат вечер и как сутрин ще излязат от домовете си. Гледам постоянно да са с придружител навън, за да има някой да ги пази“, сподели Терзийски пред колегите от „Мач Телеграф“.

„Всяко търпение си има граници, но не може някакъв си никаквец да определя начина на живот на цялото ми семейство. Ако трябва, ще стигна до националните телевизии и ще дам гласност на този случай, защото повече така не може да се живее. Водим дела, ето наскоро жена ми и нейни приятелки свидетелстваха, но цялата съдебна система е толкова мудна. Другото дело е чак на 14 ноември, когато ще бъдат изслушани той и неговите свидетели. До тогава обаче могат да се случат много неща, не дай си Боже!“, добави шампионът.

Свързани статии
Заплашили Мая Манолова да спре да рови в газовите далавери Окошариха мъж принудил двама души да му плащат по 4 бона на месец
Тагове
заплахи
Коментари

Още от последните новини